lördag 18 juli 2020

Departementsråd avslöjar fel på kommunikationen


Torsdag 16 juli 2020 avslöjade Utbildningsdepartementets kommunikationschef Peter Wahlquist att telefonerna inte fungerar. Departementsrådet Wahlquist på regeringskansliet avslöjade för Historielärarföreningen att det är ett fel som de påtalat.

https://se.linkedin.com/in/peterwahlquist

Simon Boström som är presskommunikatör på Utbildningsdepartementet bekräftar även han torsdag 16 juli 2020 för Historielärarföreningen det kommunikationschefen Wahlquist berättat. De har påtalat felet som inte är löst ännu.

https://se.linkedin.com/in/simonbostrom

Felet gör att regeringskansliet kopplar samtal till personer på Utbildningsdepartementet som är lediga. Dessa svarar i telefon, men kan inte ta i ärendena. De som arbetar och är i tjänst på Utbildningsdepartementet svarar inte i telefon, för att de är upptagna. Men de arbetar på distans och ingen kan se om de arbetar eller vill ta samtal.

Därför svarar de som är lediga i stället. Ty de är tvungna att svara i telefon om de får ett viktigt samtal från regeringskansliet. Medan de som är i tjänst inte behöver svara för att de är upptagna. De som är lediga svarar gärna i telefon, för de kan direkt svara uppringaren att de är lediga. Medan de som är i arbete inte vill svara i telefon för då får de mer att göra.

Departementsrådet hänvisar till sin chef Eva Corp som är kommunikationsdirektör på regeringskansliet för klagomål.

https://se.linkedin.com/in/eva-corp-39879a4

Den som Peter Wahlquist hänvisar till som är i tjänst och nu ska ta hans ärenden svarar följdaktligen inte i telefon. Efter sju samtal svarar ingen annan heller i tjänst. Wahlquist säger att Historielärarföreningen inte får något svar på ens en allmän fråga av honom, eftersom han inte är i tjänst, men ändå svarar i sin arbetstelefon. Han svarade när han var i bilen. Departementsrådet var förteget om varför han svarar trots att han inte är i tjänst, men skyller på att samtal kopplas fel av regeringskansliet.

Boström säger att de som är lediga måste ha med sin tjänstetelefon och svara i den. Men de behöver inte svara på frågor från den som ringer. Om det inte är viktigt.

Därför ville Utbildningsdepartementet inte svara på Historielärarföreningens frågor om vad de får göra eller inte göra åt Rymdstyrelsens vänskapsband med UFO-Sverige som påverkar myndighetens hemsidor ideologiskt.

Däremot besökte regeringskansliet Historielärarföreningens hemsida för att läsa om saken torsdag 16 juli 2020.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.