fredag 13 november 2020

Svar till UFO-Sveriges redaktör Håkan Ekstrand

 

Inför möjligheten att UFO-Sveriges redaktör Håkan Ekstrand kunde användas till stöd för Historielärarföreningen,svarade han snabbt på inlägget i följande länk genom sitt mejl vi citerat därefter och sist svarat på nederst:


https://historielararna.blogspot.com/2020/11/ufo-aktuellts-redaktor-hjalper.html

 

 "Tystnad?

Håkan Ekstrand <ekstrand147@gmail.com>
 
Fre 2020-11-13 01:43
  •  Du
Ja, Thomas Nordholm, när du svarar på mina frågor så kanske jag också gör det samma när det gäller dina.

Annars så pratar vi när tiden är inne! Relativt snart verkar det som. Har några frågor som ligger ute på "remiss" hos olika instanser i väntan på svar.

Håkan Ekstrand/UFO-Sverige"
 
 
Svar till Håkan Ekstrand på hans mejl ovan:
 
Vi har inte gett oss på Clas fru. Vi känner henne inte och vill inte kvinnan någonting. Vi i Historielärarföreningen har nog med våra egna fruntimmer. Varken vår ordförande eller medlemmar har något emot Anneli och det är en självklarhet. Menar du påhopp på Anneli, så finns inga. Du kommer fortfarande inte med exempel så att vi kan bemöta dig. Vi tror du oroat dig i onödan.
 
Du får gärna sända oss dina frågor du har på remiss hos olika instanser. Du lägger onödig tid på att lista ut saker om HLF. Vi vill och kommer att verka i fred med alla ufo-föreningar, inklusive UFO-Sverige. HLF hoppas att ni alla i UFO-Sverige mår bra. Är det något vi kan hjälpa till med för att ni ska må bra, så berätta det! Vi hoppas naturligtvis också på att UFO-Sverige fungerar och frodas under många år framöver.
 
När vi ibland skriver att UFO-Sverige är vidskepliga, så ska ni se det som ett milt omdöme. Något man får yttra, men som inte är illa ment, utan enbart uttrycker hur HLF utifrån ser på UFO-Sverige.
 
Vi har i mejl frågat om vi i HLF kan bli medlemmar i UFO- Sverige, men fick svaret att det får er styrelse avgöra. Brukar man inte få bli medlem och därefter tas det upp i styrelsen om man som medlem gör fel?

I UFO-Sverige vill HLF göra historiedidaktiska undersökningar. Vi vill även via HLF göra reklam för era föreläsningar om de har med skola och utbildning att göra.

HLF orkar inte vara arga på er, för vi är inte arga på er eller någon annan. 
 
Fred!
 
Vi har nu funderat ett tag och kommit på något av en lösning. I stället för att HLF kontaktar platserna där UFO-Sverige föreläser och ställer frågor om historiedidaktik, kan vi tänka oss att som medlemmar i UFO-Sverige ställa frågorna direkt till föreläsaren i stället. Och sedan publicera svaren hos HLF. Det blir naturligtvis vassa frågor ändå, men om det blir missförstånd reds ju det ut direkt. Vi kommer att vrida och vända på motiv, orsaker, förklaringar. UFO-Sveriges föreläsare får chans att förklara och nå ut med sina budskap. Föreläsningen är en sak. Men historiedidaktiskt tror vi HLF kan utveckla synen på UFO-Sverige. 

Vad sägs om det förslaget?

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.