torsdag 19 november 2020

UFO-Sverige rekommenderar varmt bok av bluffmakare som lurar kursdeltagare

 

"Så redan 11.15 satte jag mig i en taxi utrustad med Alexander Bygdéns ”Spökindustrin” som jag bara hunnit börja på tidigare.

Boken är en rakt igenom intressant läsning där Bygdén besöker medier och alternativmässor för att till slut själv så som ”medium” inför en fullsatt sal på en mässa i Köping. Som den undersökande journalist han är möter han både troende och tvivlare och ger sig ut på fältet. Den bestående lärdomen är att vi människor väldigt gärna vill tro.

Vid ett tillfälle låtsades Bygdén ha fått kontakt med andar och berättade en påhittad historia för en kvinna under en kurshelg på Englagård utanför Åsbro. Något som var helt tillåtet i samband med den övning som kursdeltagarna fått. Efter att ha ”framkallat” en ande och gett kvinnan ett budskap avslöjade Bygdén senare att allt bara var tagit ur hans egen fantasi – vilket inte hindrade kvinnan från att ändå fundera över ”budskapet” och till och med finna meningen i det.

Det finns mycket att fundera kring i boken som är ödmjukt skriven och som just därför känns övertygande. Jag kan varmt rekommendera den."

Citatet ovan från UFO-Sveriges domän ufo.se onsdag 18 november 2020:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=63279


"Spökindustrin : reportage - en bluffmakares bekännelser - HäftadSvenska, 2020

Författare: Alexander Bygdén
189kr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.