lördag 21 november 2020

UFO-Sveriges redaktör ifrågasätter historiedidaktiskt intresse

 


 

"Historieförnekelse?

Håkan Ekstrand <ekstrand147@gmail.com>
 
Lör 2020-11-21 01:12
  •  Du

 

Från Thomas Nordholm blogg den 20 november 2020


”UFO-Sverige besatt av historiska spökraketer för att slippa ta i dagens ufo-fråga”


Är du över huvud taget intresserad av historia, Thomas Nordholm? 


Allt det du har skrivit i mängder av inlägg på din blogg faller ju i och med ovanstående kommentar platt till marken som osanning och ointresse för historiens betydelse för vad vi står idag och hur vi kommit dit. Ditt prat om historiedidaktik blir ju nu bara löjliga försök av dig att få betyda något i ett ämnesområde du ej har en aning om.


Håkan Ekstrand/UFO-Sverige"

 

 

Svar från Historielärarföreningen på mejlet ovan från UFO-Sveriges redaktör Håkan Ekstrand, som även sitter i UFO-Sveriges styrelse:

 

Tvärtom redaktör Ekstrand. Vi finner händelsen där en ÖB iakttog spökraketer ytterst intressant. Vi vill gärna veta mer om händelsen. Rent historiedidaktiskt finner vi det dock det märkligt att UFO-Sveriges föreläsare vurmar för en tidsepok där vittnen gått bort och resultat är svåra att finna. Man kommer inte fram till någon slutsats. Vilket passar perfekt in i UFO-Sveriges vidskepliga ideologi, den tredje världens ufologi. Samtidigt som nyare händelser med astronauter som fortfarande levande vittnen sett ufo avfärdas i föreläsning för tusenlappar. Hur kan det bli så snett? Kanske för att UFO-Sveriges föreläsare enligt sig själv skippar History Channel och hellre myser i soffan med Morden i Midsomer. Inte ens poliser ser på sådana "deckare" för den serien ger dem inte någonting.

 

Ska man skriva något intressant historiskt måste man komma fram till någon slutsats eller hypotes som prövas också. Inte välja ut undersökningsobjekt som sedan redovisas i en dimma av saknade bevis som den tredje vägens ufologi ägnar sig åt. Sök er mot sådant som kan ge resultat. Annars är det inte lönt att undersöka. Eller är själva meningen att inte undersöka historiskt utan bara ta betalt tusenlappar på föreläsningar för anekdoter? Det är inte historieskrivning.

 

Historielärarföreningens ordförande Thomas Nordholm är främst intresserad av teknik, fysik och elektronik.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.