tisdag 17 november 2020

Svårare för UFO-Sverige bedriva rättsprocess med påstående att Historielärarföreningen försökt stoppa föreläsningar

 

Nu när det blir i stort sett omöjligt på grund av ökande corona för någon och för UFO-Sverige att bedriva föreläsningar, försvinner frågan om Historielärarföreningen hindrar UFO-Sveriges föreläsningar. Det är numera en icke-fråga. Därför är det inte aktuellt för polis att ingripa.

Tidigare har Historielärarföreningen aldrig förhindrat någon föreläsning från UFO-Sverige. Det är en falsk uppgift. Och skulle så ha skett kunde UFO-Sverige ha tillkallat polis för att genomföra sin föreläsning. Det har aldrig behövts.

Sista anklagelsen UFO-Sverige vill bedriva rättsprocess mot Historielärarföreningen för, är att HLF påstås skulle ha försökt hindra föreläsning från UFO-Sverige. Detta är inte ens något brott. HLF har rätt till sin åsikt och den som bokar beslutar. HLF har aldrig varit på plats och ställt sig i vägen eller fysiskt hindrat eller gapat och stört ordningen eller någon föreläsning.

Föreläsningarna betalas med skattepengar till UFO-Sverige i offentliga lokaler, vilket vem som helst har rätt att uttrycka sin åsikt om. HLF har inga påtryckningsmedel och det kan lätt ledas i bevis eftersom ingen bokare någonsin lyssnat till HLF:s argument och ändrat sig.

HLF skulle bli mycket förvånade om någon åklagare väljer att prioritera att driva åtal på ovanstående grunder. Någon skada är helt enkelt inte uppkommen, UFO-Sverige räds att varumärket påverkats. Men HLF är ingen konkurrent till UFO-Sverige eftersom vi inte föreläser. UFO-Sverige har även gått ut med att ingen ska tjäna pengar på UFO-Sverige. Då är det än mer irrelevant om deras varumärke påverkats. Dessutom är det en hobbyverksamhet det rör sig om. Som inte längre finns och ens går att stoppa och aldrig har stoppats.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.