torsdag 4 mars 2021

UFO-Sveriges hemsida bekräftar namn på terroristen i Vetlanda - DN mörkar identitet - Expressen avslöjar nationalitet

 

för 3 timmar sedan — Polisens tekniker under arbete i centrala Vetlanda. ... Clas Svahn Text ... sökte under onsdagskvällen igenom mannens lägenhet i ett bostadsområde i Vetlanda.

 

"Den misstänkte gärningsmannen är en man i 20-årsåldern. Sent på onsdagskvällen sökte polisen igenom mannens lägenhet och talade med grannar."

 Källa, UFO-Sveriges Clas Svahn har skrivit texten i Dagens Nyheter onsdag 3 mars 2021:

 https://www.dn.se/sverige/polisen-soker-igenom-misstankta-mannens-lagenhet/

 

"Men sedan brakade det loss då knivöverfallen i Vetlanda hamnade på mitt bord. En händelse som kom att fylla hela min kväll. Min uppgift blev att jaga vittnen och jag fick tag på flera personer som hade viktiga uppgifter att lämna. Flera kunde dessutom skicka mig vidare till andra och så fyllde jag på en kunskapsbank som till slut gav mig namnet på den misst’nkte mannen.

Genom att samarbeta med en annan på redaktionen (eller rättare sagt, hans att hemma) så plockade vi fram en dom och andra uppgifter och till slut kunde vi 100 procent säkert verifiera att vi hade rätt man.

Trots detta publicerade vi inga uppgifter som kunde röja hans identitet. Varken hans exakta ålder eller var han bodde. Jag talade med flera som på olika sätt kände mannen och de gav en bild av en person med stora problem. Något terrordåd verkar det inte ha rört sig om."

Citat ovan från UFO-Sveriges domän ufo.se skrivet av Dagens Nyheters journalist Clas Svahn (som är vice ordförande i UFO-Sverige) onsdag kväll 3 mars 2021:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=64412

 

 "Närboende beskriver den misstänkte:
MÅDDE PSYKISKT DÅLIGT UNDER LÄNGRE TID 🔸 FICK HJÄLP AV SOCIALTJÄNSTEN 🔸 SKREVS I SVERIGE 2018 

Bilden av den misstänkte gärningsmannen som skadat hela 8 personer i ett hemskt dåd i Vetlanda klarnar nu allt mer. Mannen är i 20-årsåldern och polisen har ikväll sökt igenom hans lägenhet och talar med grannar. Mannen skrevs enligt folkbokföringen i Sverige så sent som 2018 uppger DN. Närboende berättar bl a följande om mannen.

– Han pratade väldigt dålig svenska och ingen engelska så det var svårt att få kontakt, säger en person som bor i närheten.

– Det brukade komma en kvinna från socialtjänsten och hjälpa honom ibland.

– Jag tror inte att det handlar om något terrorbrott utan något annat, säger en man som träffat den misstänkte och som anat att han mått psykiskt dåligt under en längre tid.

Flera personer som DN varit i kontakt med och som träffat mannen målar upp en bild av en person som "under en längre tid visat sig vara i stort behov av hjälp".

https://www.facebook.com/59156613428...0737655366185/"

Källa:

https://www.flashback.org/sp74900926

 

"Den misstänkte är enligt Expressens uppgifter en 22-årig man som är medborgare i Afghanistan. Han har bott i lägenheten i drygt ett år. Innan dess bodde han på en annan ort i kommunen. Enligt Folkbokföringen skrevs han i Sverige 2018.

Enligt Expressens uppgifter har mannen haft missbruksproblem, och han har tidigare dömts för ringa narkotikabrott efter att ha använt cannabis. Han erkände brottet och ålades att betala böter.

– Mannen är känd av polisen sedan tidigare. För ringa brott, sa Jonas Lindell, chef för lokalpolisområde Höglandet, vid en presskonferens på onsdagen.

Nu vårdas 22-åringen på sjukhus efter att ha skjutits av polisen. Han misstänks för flera fall av mordförsök, och polisen utreder eventuellt terrormotiv."


Källa, Expressen torsdag 4 mars 2021:

 

https://www.expressen.se/nyheter/den-gripne-mannen-22-aring-domd-for-cannabis/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.