onsdag 15 januari 2020

5500 kronor för ufo-föredrag på Högskolan i Skövde


"Historielärarföreningen önskar få ut arvoden för Clas Svahns ufo-föreläsning på HIS

John Doe

Fre 2020-01-10 00:05


  •  elisabeth.oesterreich@his.se;
  •  eric.hellgren@his.se;
  • susanne.ekhall@his.se

Historielärarföreningen har tidigare begärt från Eric Hellgren, att få ut vilket arvode Clas Svahn från UFO-Sverige får då han 22 januari 2020 föreläser på HIS. Hellgren svarade svävande. Historielärarföreningen ansöker härmed att få ut det exakta arvodet som är offentlig handling samt reseersättning. Svara skyndsamt. Om uppgiften inte finns än, så får HIS svara när, alltså vilket datum ungefär ni kan lämna ut uppgifterna och varför först då. Bakgrund i följande bloggpost:




Elisabeth Oesterreich <elisabeth.oesterreich@his.se>

Ons 2020-01-15 16:26


  •  John Doe


  •  Eric Hellgren;
  •  Mats Rydehäll

Hej Thomas!

Som svar på din fråga kommer Clas Svahn att fakturera Folkuniversitetet som står för kostnader för föreläsare. Vad jag förstår har Eric Hellgren nämnt en ungefärlig summa tidigare men den exakta summan är 5500:- plus reseersättning med bil.

Med vänlig hälsning 
Elisabeth Oesterreich 
Kommunikationschef

Högskolan i Skövde
Avdelningen för marknadsföring och kommunikation
Box 408, 541 28 Skövde
Växel: 0500-44 80 00
Direkt: 0500- 44 80 42




John Doe

Ons 2020-01-15 23:06


  •  Elisabeth Oesterreich


  •  Eric Hellgren;
  •  Mats Rydehäll;
  •  jfreddie0@gmail.com;
  • Susanne Ekhäll;
  •  lars.niklasson@his.se;
  •  red.sn@vgt.se


Tack för uppgifterna som publiceras hos Historielärarföreningen, tillsammans med hur Skaraborgs senioruniversitets kontaktperson på HIS hemsida bemött frågor otrevligt:



Tack till Högskolan i Skövde som lämnade ut uppgifterna! Det ville däremot inte Folkuniversitetet göra. Fast att de betalar. HIS personal hänvisade 15 januari 2020 Historielärarföreningen att få ut uppgifterna från ansvarige Freddie Johansson på Skaraborgs senioruniversitet som tillhör Folkuniversitetet. Han står som kontaktperson på HIS egen hemsida:

"Freddie Johansson
Skaraborgs senioruniversitet
0500-48 51 33
0702-39 95 55
e-post jfreddie0@gmail.com"

Källa:
https://www.his.se/Nyheter-och-kalender/Alla-kalenderhandelser/Popularvetenskapligt-cafe-Okanda-fenomen-i-Skaraborg---och-verklighetens-Arkiv-X/

Historielärarföreningen följer HIS instruktioner och ringer 15 januari 2020 det första telefonnumret som står till Freddie Johansson. En kvinna svarar. Historielärarföreningen undrar om det är rätt nummer som går till Freddie Johansson. Kvinnan svarar ja. Historielärarföreningen ställer frågan vad föreläsningen om ufo kostar Folkuniversitetet/Skaraborgs senioruniversitet. Kvinnan som inte ger sig till känna vid namn eller koppling till Freddie Johansson svarar ursinnigt:

" - Du ska inte hålla på och ringa hit. Han är inte hemma."

Därefter lägger kvinnan på luren i örat på Historielärarföreningen, som aldrig ringt numret förut och denna gång gjorde så på Högskolan i Skövdes uppmaning. Vem hade påverkat henne till en sådan attityd så att kontaktpersonen inte kunde nås och lämna ut uppgiften? Men tidigare uttryckte sig kontaktpersonen Freddie Johansson så här otrevligt mot Historielärarföreningen angående ufo-föredraget:

https://historielararna.blogspot.com/2020/01/historielararforeningen-har-inte-med.html



14 januari 2020 gör även ett nyktert? Skaraborgs senioruniversitet reklam för Clas Svahns ovetenskapliga ufo-föreläsning genom att kalla honom för Clas Svalin och fortsätter med att stava fel på ufo-arkivets namn:

"Clas Svalin, journalist på Dagens Nyheter och ordförande för stiftelsen Archieves for the unexplained (AFU) världens största arkiv om ”det okända” bland annat om några av de mest spännande ufohändelserna i Skaraborg."

Källa:
https://skaraborgssenioruniversitet.se/2020/01/14/varen-2020/



15 januari 2020 publicerar blaskan Skövde Nyheter en ren lokalpatriotisk artikel om det stundande ufo-föredraget, helt utan kritisk granskning:

https://www.skovdenyheter.se/article/ufo-entusiasten-forelaser-pa-hogskolan/

Tidningen har endast skrivit av HIS gamla pressmeddelande som gör reklam för den helt ovetenskapliga föreläsningen. Bakom UFO-Sverige döljer sig den vidskepliga ideologin den tredje vägens ufologi. Högskolan, Folkuniversitetet samt Skövde Nyheter låtsas som ingenting, trots att Historielärarföreningen redan fått ansvariga att erkänna att föredraget är en åsikt och inte vetenskap:

https://historielararna.blogspot.com/2020/01/hogskola-erkanner-att-clas-svahns-ufo.html

https://historielararna.blogspot.com/2020/01/hogskola-kan-andra-information-for-clas.html

https://historielararna.blogspot.com/2020/01/vid-vilket-larosate-ar-clas-svahn.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.