söndag 12 januari 2020

Varför läser Arne Gjärdman från FOA UFO-Aktuellt?


"Arne har jag känt sedan 1990 då han blev FOA:s ansvarige för ufofrågor efter Sture Wickerts. Wickerts hade varnat honom för ”ufotokar” som kunde ringa honom. Men även om han fick några sådana samtal under sina tio år som ufoansvarig så var det mesta positivt för Arne. Bland annat att vi båda träffades och tillsammans kunde lösa några knepiga uforapporter.
Arne hade kunskaper som inte jag hade och vice versa. Dessutom var han person som var väldigt positivt inställd till ufofrågan, vilket han fortfarande är. Han är också en trogen läsare av UFO-Aktuellt! Nu är han en bit över 80 men har liksom jag samma nyfikenhet på ufofrågan som när vi först träffades."
Citat ovan från UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahns blogg lördag 11 januari 2020:
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=59374
Varför läser Arne Gjärdman som ansvarat för ufo-frågor på FOA tidskriften UFO-Aktuellt utgiven av UFO-Sverige? Om han märker att tidningen inte innehåller ett enda bevis är det ju meningslöst att läsa den. Bättre att vänta och köpa ett lösnummer om UFO-Aktuellt skulle trycka att de har bevis på förstasidan. Eller har Arne Gjärdman inte förstått att UFO-Aktuellt aldrig har några bevis och inte är ute efter några bevis utan bara är till för att dra in pengar? Kanske stödköper han tidskriften för att han umgås privat med Clas Svahn och att någon tjatat sig till hans prenumeration. Verkligen oroande att någon som ansvarat för landets militära försvar i ufo-frågor köper en tidskrift som inte går att använda. Nu när Gjärdman som pensionär inte längre har någon nytta av vittnesmålen. Vad ska då en evig länga av vittnesmål som aldrig utgör något enda bevis utgöra för intresse?
Det finns flera möjligheter. Antingen vet Gjärdman och Svahn något som vi andra inte vet. I Gjärdmans fall ska han inte ens som pensionär avslöja det han vet. I Svahns fall är han antingen betald av en myndighet för att vilseleda. Då ska han inte avslöja något eller vilseleda. Om Svahn inget vet är det enbart pengar och medieutrymme som förklarar intresset för UFO-Aktuellt om den inte innehåller några bevis. Men om Gjärdman inget vet och aldrig stött på några bevis, varför läser han då UFO-Aktuellt som inte innehåller några bevis?

Ingen idé att spekulera längre. Det är bättre att ta reda på fakta. Därför kommer Historielärarföreningen att be Gjärdman om en intervju. Inte för att få reda på vad han vet och inte vet och som är sekretess. Utan naturligtvis varför han läser tidskriften UFO-Aktuellt. Gjärdman ska få möjlighet att förklara varför han finner den tidskriften intressant. Alternativt om någon tjatat sig till att sälja tidskriften till honom. Båda alternativen kan vara avslöjande.

Arne Gjärdman bor i Järfälla precis som Clas Svahn!

Det finns tydligen anledning att intervjua Gjärdman varför han betalat pengar till stiftelsen och ufo-arkivet Archives For the Unexplained, som inte innehåller ett enda bevis för ufo. Han står på deras lista som sponsor i eftenamnets ordning. Clas Svahn är ordförande för AFU.

Arne Gjärdmans gåvor till AFU på sidan 5 av 17:

http://www.afu.se/afu2/wp-content/uploads/2018/11/AFU_Sponsorships_1993_2018.pdf

Arne Gjärdmans företrädare Sture Wickerts har inte skänkt en krona till AFU. Efter 2012 har Gjärdman inte velat skänka pengar till AFU. Varför? Gjärdmans efterträdare för försvarets ufo-uppgifter Karsten Jöred, har innan 2013 skänkt pengar till AFU. Varför? Enligt sidan 8 av 17 har även Järfälla optik skänkt pengar. Förmodligen för att någon från Järfälla involverad i ufo tiggt pengar av optikern till AFU. Vem kan det vara som besöker Järfälla optik?

UFO-Sverige påstår att Gjärdman gör paralleller mellan ubåtsrapporter och uforapporter:

https://www.ufo.se/index.php/g/940-gjardman-arne-1935

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.