söndag 26 januari 2020

Universitet intervjuade UFO-Sverige


Mittuniversitetet i Sundsvall har givit legitimitet åt UFO-Sverige genom att intervjua och publicera om företrädare för deras ideologi, vidskepelsen den tredje vägens ufologi på sin hemsida.

Presentation av Malin Viklander som 2017 studerade journalistprogrammet på Mittuniversitetet:

"Hon har också ett annat, lite mindre vardagligt intresse för rymden och Ufon. Det är ett intresse hon haft länge, sedan 14-års ålder har hon varit medlem i organisationen Ufo-Sverige. Malin har även blivit publicerad i deras egna tidning fera gånger där hon förutspår stjärnhimlen. Hon har alltid älskat att skriva och drömt om att bli journalist."

Citat ovan från Mittuniversitetets studerande på kursen Introduktion till Journalistik 2017 på sidan 35:

http://mkv.itm.miun.se/lottie/Introduktion_till_journalistik/jour-17.pdf


Malin Viklander intervjuade under sin tid på Mittuniversitetet sin vice ordförande i UFO-Sverige, Clas Svahn. På Mittuniversitetets kurs i journalistik 2017 publicerades sedan hela intervjun med UFO-Sveriges Clas Svahn. Svahn har på sin ufo-sida gjort en länk av intervjun:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/wp-content/uploads/2016/01/20171001-Malin-Wiklander-intervjuar-CS-Mittuniversitetet.pdf

Mittuniversitetet: Malin Viklander. Jour 17. Grupp 7. Version 2

"Framåt lunchtid blev jag intervjuad av Malin Wiklander som går en journalistutbildning på Mittuniversitetet och som skriver spalten ”Stjärnhimlen” i Rapport-Nytt och på ufo.se. Malin hade som uppgift att skriva en artikel och valde att intervjua mig om spökraketerna och UFO-Sveriges arbete med dem."

Citat ovan från Clas Svahns ufoblogg 13 september 2017:
https://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=46833


"Det kommer att bli roligt och spännande att komma till en ny kursgård och att bli så många som vill lära sig hur man undersöker en uforapport!
På vägen dit plockade jag upp Stig Faronius i Barkarby, Malin Viklander på Stockholms central (dit hon kom med tåg från Sundsvall) och Jennie Backman utanför sin bostad i södra Stockholm."
Citat ovan från Clas Svahns ufoblogg 18 oktober 2019:
Malin Viklanders spalt om stjärnhimlen publicerad på UFO-Sveriges hemsida:
"En av de vi kontaktat var Malin Wiklander som sköter astronomisidan i UFO-Raden/Rapport-Nytt."
Citat ovan från UFO-Sveriges Mats Nilssons blogg 28 november 2011:
"I dag damp UFO-Raden ned i brevlådan, UFO-Sveriges tidskrift för medlemmar, undersökare och lokalgrupper. Men givetvis också en tidning som kan läsas av alla ufointresserade. Egentligen satt jag och svarade på brev, ni vet pappersversionerna av epost, som jag låg efter med, men när UFO-Raden kommer så läser jag den från pärm till pärm.
Tidningen görs av Mats Nilsson och Leif Persson plus den stående sida om vad som syns på stjärnhimlen som Malin Wiklander troget och initierat skriver. Det är bara att konstatera att UFO-Raden fyller en oerhört viktig funktion när det gäller att informera om vad UFO-Sverige har för olika aktiviteter för sig."
Citat ovan från Clas Svahns ufoblogg 21 juni 2010:

"Mats Nilsson har recenserat UFO-Sundsvall – 5 stjärna

UFO-Sundsvall har varit en mycket drivkraftig förening inom UFO-Sverige som tyvärr tystnade då ordföranden och eldsjälen Loy Solli gick ur tiden. NU håller Malin Wiklander på att starta upp den igen och axla Loys mantel." 

Källa:
5 stjärna1 oktober 2017UFO-Sundsvall har varit en mycket drivkraftig förening inom UFO-Sverige som tyvärr tystnade då ordföranden och eldsjälen Loy Solli gick ur tiden. NU håller Malin Wiklander på att starta upp den igen och axla Loys mantel."Källa:https://www.facebook.com/pg/ufosundsvall/reviews/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.