onsdag 8 januari 2020

Har enbart UFO-Sverige underlag för svensk doktorsavhandling om ufo?


"Ingen svensk doktorsavhandling har ännu gjorts om ufo. UFO-Sverige är idag den enda organisation i Sverige som har underlaget för en sådan forskning."

Citat ovan från UFO-Sveriges idéprogram under rubriken Vetenskaplig grund:
https://www.ufo.se/index.php/om-ufo-sverige/om-ufo-sverige/ideprogram


Är påståendet från UFO-Sverige ovan sant? Har UFO-Sverige monopol i Sverige för doktorsavhandling om ufo? Vad finns det för belägg för det påståendet? Och varför har UFO-Sverige kopieringsskyddat hela sitt idéprogram, så att det inte enkelt går att kopiera och klistra in organisationens påstående? Förhindrar inte det kritisk granskning av UFO-Sverige och dess påstående? Varför verkar UFO-Sverige stolta över sitt påhittade monopol? Vill de att alla ska vända sig till dem för att ge dem äran, allt medieutrymme och alla pengar i branschen?

Problemet är bara att UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahn redan sagt att deras arkiv AFU inte innehåller ett enda bevis för ufo. Varför skulle någon vilja doktorera om det? Då är arkivet värdelöst. Alternativet är att arkivet innehåller bevis för ufo och UFO-Sverige stolt vill ha monopol på det. Det innebär att det är de själva som avgör om det finns ufo eller inte. Är inte det en ganska farlig monopolställning? Speciellt då ufo är av militärt intresse för att skydda svenskt territorium. Kan man lita på att UFO-Sverige drar rätt slutsatser utifrån sitt arkiv, när de har en ideologi som bestämt förnekar bevis för ufo?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.