fredag 31 januari 2020

Skaraborgs Allehanda hemlighåller vem som skrev artikel om ufo


Dasspappret Skaraborgs Allehanda har inte vågat svara på något av Historielärarföreningens flera mejl. Det gäller vem som skrev artikeln om ufo-föreläsningen på Högskolan i Skövde. Inte heller vågar tidningen besvara varför artikeln togs bort. Tidningen struntar helt i att svara. Föreläsningen gjordes av UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahn och i enlighet med deras vidskepliga ideologi, den tredje vägens ufologi.

SLA har läst mejlen och läst Historielärarföreningens bloggposter. Inför hotet att använda artikeln i en anmälan till Universitetskanslersämbetet (UKÄ) tog tidningen bort denna artikel:

https://www.sla.se/2020/01/29/stort-intresse-for-ufon/

Historielärarföreningen blev naturligtvis misstänksam mot allt fuffens. Därför kontaktade Historielärarföreningen idag fredag 31 januari 2020 tidningen SLA. Det fanns tydligen åtminstone tre personer på tidningen som arbetade på redaktionen i Skövde på eftermiddagen. Ingen av de tre ville först svara i telefon utan låtsades att de inte fanns där.

Växeltelefonisten fick därefter prova att koppla och då svarade en person. Den journalisten hänvisade till nyhetschef Lars Berthilsson. Han svarade inte på direktnumret utan bara via tidningens växel. Berthilsson hävdade att tidningens ansvarige för familjesidor skulle veta både vem som skrivit artikeln och varför den togs bort. Han själv vet inte och han svarade aldrig på mejlen. Berthilsson gav numret till familjesidornas Annica Henriksson. Hon vägrade svara när Historielärarföreningen sökte henne per telefon.

Historielärarföreningen ringde då åter växeln, som svarade att Annica Henriksson visst var på plats. Bad växeln koppla till någon på redaktionen. Journalisten som då svarade sa att om artikeln ligger under rubriken Läsarnas så tillhör det familjeredaktionen. Historielärarföreningen svarade att Annica Henricsson inte svarade på sitt nummer. - Hon sitter här bredvid, sa hennes kollega. Till telefon kom Annica som tidigare vägrat svara när hennes telefon ringde.

A.H. sa att hon inte visste vem som tagit bort artikeln eller varför. Det innebär att antingen ljuger hon eller nyhetschefen som påstått att A.H. skulle veta det. A.H. säger att det är ansvarig utgivare som vet varför och kunnat ta beslut om att ta bort artikeln. A.H. vägrar svara på om hon känner till den borttagna artikeln. Historielärarföreningen (HLF) frågar A.H om namn och nummer till ansvarig utgivare som även är chefredaktör. Annica Henriksson svarar att han heter Peter Henriksson. HLF frågar om det är hennes make som är ansvarig utgivare. A.H: vägrar svara. Hon tänker efter ett tag och svarar HLF att Peter Henriksson är släkt med henne.

På Vårvägen 6 i Skövde återfinns en 63-årig kvinna som heter Annica Henricsson. Hon är gift med en 58-årig man på samma adress som heter Peter Henriksson:

https://www.ratsit.se/19560827-Annica_Britt_Margaretha_Henriksson_Skovde/428whEL-OzZDziEy7FKSOhu_SMWDPccHEvU_uNZcIaU

Historielärarföreningen ber Annica Henriksson att få tala med chefredaktör Peter Henriksson. A.H. svarar att han är på semester och nås på måndag.

HLF frågar A.H. vad Läsarnas är för en rubrik. Är det en artikel eller en insändare som kan rymmas därunder. A.H. vägrar svara. Sömnigt och nonchalant svävar hon på svaret. HLF fortsätter att fråga om tidningen SLA får lämna ut vem som skrivit den borttagna artikeln. A.H. vägrar svara och uttrycker sig svävande. HLF frågar A.H. om hon eller tidningen får berätta varför den togs bort. A.H svarar svävande. A.H börjar ställa frågor till HLF varför sakerna är av betydelse. HLF svarar tydligt att det finns en uppgift om astronauter och ufo som inte är sann och kan bli en del av anmälan till UKÄ.

A.H. varnar då HLF för att efterforska. HLF frågar om Läsarnas är som en anonym insändare. A.H. vägrar svara utan hänvisar till ansvarig utgivare, som inte är där. HLF frågar om hon A.H. får svara på frågan. A.H. hänvisar till ansvarig utgivare. HLF frågar A.H. om svar på en allmän fråga, om Läsarnas generellt är att likna vid insändare som kan vara anonyma eller signerade med namn. A.H. svarar att HLF inte ska efterforska.

Innan A.H. börjar bli misstänksam avslöjar hon att Läsarnas inte är skrivet av journalister utan är insänt material av läsarna själva. Hon säger att Populärvetenskapligt café på Högskolan i Skövde själv brukar sända in under Läsarnas vad föreläsningen den månad handlat om. HLF frågar om det är någon från Populärvetenskapligt café som skrivit recensionen som tagits bort. - Det är ingen recension, svarar A.H. - Är det en artikel då, undrar HLF. A.H. vägrar svara. Hon vill inte heller svara på om det är Populärvetenskapligt café som skrivit artikeln.

HLF finner det märkligt om det är så att Högskolan i Skövde genomfört en kontroversiell föreläsning med UFO-Sveriges Clas Svahn, och sedan själv får beskriva i ortens tidning hur den gick. Och utan signatur. Eftersom artikeln togs bort måste någon som kan förlora på att Högskolan i Skövde anmäls till UKÄ vara inblandad i diskussionen om borttagandet. Någon har något att förlora på denna granskning. Är det verkligen tidningen SLAs roll att stödja detta hemlighetsmakeri. Clas Svahn är medveten om artikeln och har omnämnt den i sin egen ufoblogg 30 januari 2020:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=59631

Det är för mycket fuffens bakom. HLF släpper därför inte saken för att artikeln tagits bort, utan kommer att bifoga denna och andra berättelser om fuffens till UKÄ, när vetenskapligheten runt ufo-föreläsningen och Högskolan i Skövde ifrågasätts. Så här får det inte gå till. Även om UKÄ kanske svarar att det är upp till högskolan själv, så kommer HLF att bifoga berättelsen att högskolan inte bryr sig och själv konstaterat att föreläsningen varken är vetenskaplig eller populärvetenskaplig.

HLF kommer även att mejla chefredaktören för SLA och be om svar som tidningen får lämna ut. Vem skrev artikeln? Varför togs den bort? Om tidningens chefredaktör inte svarar alls på mejlet kommer HLF att ta upp frågan med tidningens ägare.

Ju mer alla inblandade ljuger och mörkar, desto mer besvärande blir det för dem i anmälan av Högskolan i Skövde till UKÄ.

Läs allt om härvan på Högskolan i Skövde, hos Historielärarföreningen på följande länk:

https://historielararna.blogspot.com/search?q=H%C3%B6gskolan+i+Sk%C3%B6vde


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.