torsdag 30 januari 2020

Tidning vågar inte ange vem som recenserat ufo-föreläsning


Skaraborgs Allehanda vågar inte berätta för Historielärarföreningen om det är en journalist eller privatperson som skrivit deras artikel. Den publicerades igår 29 januari 2020 och skulle vara en recension av UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahns föreläsning på Högskolan i Skövde 22 januari 2020. Under rubriken Läsarnas gömmer sig en ren hyllning till föreläsningen. Ingen rättelse eller kommentar har heller vidtagits från tidningen varför det står att ingen astronaut stött på ett ufo. Igår 29/1 2020 begärde Historielärarföreningen en rättelse. Enligt Mediacreeper för bloggen Historielärarföreningen har tidningen läst Historielärarföreningens bloggpost med krav om rättelse och därmed mejlet.

I eftermiddags 30/1 2020 kom ingen rättelse och inget mejlsvar. Historielärarföreningen måste veta vad som hänt och vem som skrev artikeln för att förstå vad som hänt och varför den är borta. Anledningen är att svaret kan påverka en anmälan av Högskolan i Skövde till Universitetskanslersämbetet (UKÄ). I kväll är nämligen helt plötsligt hela artikeln borttagen utan kommentarer. Är det verkligen ingenting i artikeln som stämde, eftersom allt är borttaget klockan 21.00 torsdag 30/1 2020?

Clas Svahn själv var tydligen helt nöjd med innehållet, eftersom han berömmer artikeln och länkar till den fast tidningen valt att ta bort artikeln. Kanske har tidningen upptäckt att det som sägs när UFO-Sverige föreläser om vidskepelsen i sin ideologi, den tredje vägens ufologi, inte är att lita på:

"I dag såg jag att Skaraborgs Allehanda hade ytterligare en artikel om mitt föredrag publicerad. Roligt att det fick en sådan uppmärksamhet, något som visar vilket stort intresse det för en seriös presentation av ufofrågan. UFO-Sveriges tredje vägens ufologi tilltalar många eftersom vi inte skriver någon på näsan då vi lägger fram de fakta vi har samlat in."

Citat ovan från Clas Svahns ufoblogg torsdag 30 januari 2020:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=59631

Googles sökträff på den borttagna artikeln:

Sökresultat

Webbresultat

för 1 dag sedan - Det okända är lite mindre okänt för de många som kom för att lyssna till Clas Svahn när han föreläste vid vårens första populärvetenskapliga ...
Du besökte den här sidan den 2020-01-29."

"Oops! 404
 Vi kan inte hitta sidan du söker."
Artikellänk i SLA onsdag 29 januari 2020:

https://www.sla.se/2020/01/29/stort-intresse-for-ufon/

Den cashade versionen av artikeln är inte heller tillgänglig längre enligt länlen härnäst:

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:v9egtQLOYFwJ:https://www.sla.se/2020/01/29/stort-intresse-for-ufon/+&cd=1&hl=sv&ct=clnk&gl=se

Läs mer nedan där du även finner SLAs kontroversiella uppgift citerat om ufo och astronauter:

https://historielararna.blogspot.com/2020/01/tidnings-uppgifter-anvands-i-anmalan.html

https://historielararna.blogspot.com/2020/01/uppgift-om-astronauter-bifogas-anmalan.html

https://historielararna.blogspot.com/2020/01/ufo-sveriges-vice-orforandes-samt.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.