måndag 20 januari 2020

Com Hem släcker analogt grundutbud


Com Hem kommer inom kort att gå ut med information till alla sina kunder. De stänger ner hela det analoga grundutbudet av TV-kanaler inklusive TV12. De som har tjock-TV får helt svart i rutan. Alla kunder till Com Hem måste antingen skaffa platt-TV som får in digital-TV. Eller köpa en modern digitalbox om den inte är inbyggd i platt-TVn och som är tillräckligt ny. Oklart än hur det blir med tjock-TV som har kopplats in med nyare digitalbox. Det kommer snart inte längre att gå att enbart ha antennkabel in i en tjock-TV. Den typ av analogt grundutbud kommer att släckas med sådan inkoppling.

Äldre personer har hört av sig till Historielärarföreningens ordförande Thomas Nordholm. De undrar hur de ska göra om de inte vill köpa ny TV i stället för tjock-TV. Alla platt-TV får inte heller in lika många digitala kanaler. Äldre med tjock-TV som är kunder hos Com Hem får gå till bibliotek eller se i smartphone alternativt datorn om de ska få valuta för nya skatten de betalar i stället för den avskaffade TV-licensen. Såvida de inte har modern digital-box. Oklart hur det blir för de som använder router.

Ett litet historiskt beslut alltså som snart slår till mot tiotusentals kunder.

Du som är kaxig för att du köpt en stor platt-TV. Du minns väl att Grundig från den tyska staden Nurnberg lanserade sin 60 tums storbilds-TV för svenska köpare redan 1979?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.