onsdag 29 januari 2020

Uppgift om astronauter bifogas anmälan till UKÄ


"Clas Svahn visade på både roliga och tänkvärda exempel på inrapporterade fall – de flesta som haft naturliga förklaring som väderballonger, flygplan eller till och med planeter, Men det finns också många som inte gått att förklara. Sådana som t ex observerats både av svenska och utländska stridspiloter. Däremot har ingen astronaut stött på ett ufo."

Citat ovan från Skaraborgs Läns Allehanda onsdag 29 januari 2020:
https://www.sla.se/2020/01/29/stort-intresse-for-ufon/

Det framgår inte av artikeln vilken journalist eller läsare som skrivit den. Rättning kommer att krävas. Historielärarföreningen vill ha granskat om uppgiften att ingen astronaut stött på ett ufo är sann. Är det läsaren av SLA som rapporterat fel? Eller sa Clas Svahn verkligen så? Är det i så fall sant? Finns det någon videoupptagning av föreläsningen som styrker utsagan? Om utsagan är korrekt återgiven kan den bifogas i en kommande anmälan av Högskolan i Skövde till Universitetskanslersämbetet (UKÄ). 

Det finns gott om uppgifter på flera astronauter som stött på ufo. Till och med bland de mest kända astronauterna i världshistorien. Ska Högskolan i Skövde och Clas Svahn sprida desinformation om detta? I så fall är en anmälan av högskolan till UKÄ berättigad:

https://historielararna.blogspot.com/2020/01/skovde-hogskola-anmals-till-uha.html

https://historielararna.blogspot.com/2020/01/ufo-sveriges-vice-orforandes-samt.html

Sveriges Radio har enligt Mediacreeper för bloggen Historielärarföreningen läst sju gånger onsdag kväll 29 januari 2020, om Skaraborgs Allehandas artikel om ufo samt överhängande anmälan av Högskolan i Skövde till UKÄ:

https://mediacreeper.com/site/historielararna.blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.