tisdag 21 januari 2020

Högskolan i Skövde anmäls till UKÄ


Högskolan i Skövde kommer att anmälas till Universitetskanslersämbetet (UKÄ). Då måste myndigheten ta ställning till om högskolan gör rätt eller fel när den anlitar UFO-Sverige och envisas med att överallt göra reklam för den ideologi som inte är vetenskaplig.

Har HIS gjort fel kommer ett utlåtande om det från UKÄ. Har HIS gjort rätt blir det fritt fram för UFO-Sveriges vice ordförande att hålla samma föredrag på landets fina universitet. Då kommer i alla fall Historielärarföreningen att föreslå Uppsalas och Lunds universitet att hyra in den tredje vägens ufologi. Deras forskare kommer till skillnad från Skövde Högskolas halvsnillen åtminstone kunna begripa hur man vetenskapligt granskar föreslagna ufo-föreläsningar. Om Lund och Uppsala däremot tackar nej får vi kanske ett vetenskapligt skäl till att ej anlita vidskepelsen från UFO-Sverige på högskolenivå. Som Sören Kierkegaard existentialistiskt poängterar, antingen eller. Vi får ett avgörande.

Oavsett utfall kommer det att lyfta debatten och fokus på ufo-frågans vetenskaplighet, vilket alla inblandade eller drabbade bör vinna på.

Media visar 22 januari 2020 stort intresse för denna bloggpost, vilket framgår av Mediacreeper för Historielärarföreningen:

historielararna.blogspot.com *2020-01-22 08:42Nya Wermlands Tidningen AB
historielararna.blogspot.com *2020-01-22 08:39Nya Wermlands Tidningen AB
historielararna.blogspot.com *2020-01-22 07:51Värnamo Nyheter
historielararna.blogspot.com *2020-01-22 07:32Sveriges Television AB
historielararna.blogspot.com *2020-01-22 07:32Sveriges Television AB
historielararna.blogspot.com *2020-01-22 07:26Sveriges Television AB
historielararna.blogspot.com *2020-01-22 07:24Sveriges Television AB
historielararna.blogspot.com *2020-01-22 07:03Sveriges Television AB

https://mediacreeper.com/site/historielararna.blogspot.com

Kan man vänta sig en demonstration mot vidskepelsen från UFO-Sverige som Lekskolan i Skövde gör reklam för på sin hemsida? Kommer inbjudna Historielärarföreningen att närvara för att komma med kritik? Står en hord demonstranter bland HIS studenter och dess kollegium vid föreläsningssalen 22 januari 2020? Eller är de för korkade? Svaret vet vi i morgon:

"Clas Svahn kommer att berätta vad som döljer sig bakom dörrarna till AFU och hur det kommer sig att världens alla mysterier hamnar där. Han kommer särskilt att fokusera på de märkliga spökraketerna som sedan 1946 har observerats i Sverige och som till synes oförklarligt störtat – och spårlöst försvunnit – i sjöar runt om i landet. 

Han kommer även att berätta om några av de mest spännande ufohändelserna i Skaraborg.

Onsdagen den 22 januari 2020.
Kl 18.30 - 20-30-
Högskolan i Skövde, hus G, sal G110."

Citat ovan från Högskolan i Skövdes hemsida 21 januari 2020:

https://www.his.se/Nyheter-och-kalender/Alla-kalenderhandelser/Popularvetenskapligt-cafe-Okanda-fenomen-i-Skaraborg---och-verklighetens-Arkiv-X/


"När Anneli gått och lagt sig ägnade jag ett par timmar åt att börja pussla ihop det föredrag som jag ska hålla på Högskolan i Skövde på onsdag med start 18.30. Jag kommer att finnas på plats någon timma tidigare för att testa tekniken och den som vill kan ta sig till Högskolevägen och Hus G, sal G110 för att lyssna. Fri entré är det och temat är ufo."

Citat ovan från UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahns ufoblogg 20 januari 2020:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=59503

Clas Svahn skriver att han är på plats en timma tidigare för att testa tekniken. I sitt pressmeddelande däremot skriver HIS att Svahn ska finnas på plats en timma innan för att svara på medias frågor. Vilket är sant? Ska han svara på journalisternas frågor medan han rättar till tekniken? Är detta spektakel verkligt? Är HIS verkligen en högskola? Få se vad UKÄ anser.

"När: Onsdagen den 22 januari 2020 
Tid: kl 18.30–20.30. Plats: Högskolan i Skövde, hus G, sal G110.
(Obs! Medierna har möjlighet att träffa Clas Svahn från cirka kl 17.30."

Citat ovan från HIS pressmeddelande 20 januari 2020:

http://www.mynewsdesk.com/se/his/pressreleases/okaenda-fenomen-och-verklighetens-arkiv-x-vid-foerelaesningscafe-paa-hoegskolan-i-skoevde-2960361

Ytterligare ett reklammeddelande för UFO-Sveriges vice ordförande på HIS hemsida 20 januari 2020:

https://www.his.se/Nyheter-och-kalender/Nyhetslista/Alla-nyheter/Okanda-fenomen-och-verklighetens-Arkiv-X-vid-forelasningscafe-pa-Hogskolan-i-Skovde/

Clas Svahn avslöjar idag hur en skövdeblaska haussat upp ufo. Svahn fortsätter genom att skryta hur halva Skaraborg hört talas om hans föreläsning om ufo:


"Det går bra för AFU och UFO-Sverige just nu. Mycket uppmärksamhet och många positiva mejl som ramlar in. Det är knappt att jag vet var jag ska börja.
Roligast var att Karl Beckmanns son ringde mig i dag. Karl var ju en legendarisk ufolog under 70- och 80-talet och en parhäst till Henry Svensson. Han jobbade på Skövde nyheter och såg till att den tidningen under ett antal år skrev mer om ufo än någon annan tidning i Sverige. I dag är såväl Karl som Henry borta och det var en verklig överraskning att hans son ringde.

Sonen ville ha hjälp med kopplingsschemat till det vi på 70-talet kallade en ufodetektor,"

"Det verkar som om halva Skaraborg hört talas om att jag kommer till Skövde och håller föredrag i morgon för många har hört av sig om att de ska komma. Kul! Det blir en del lokala fall, spökraketer och så några av de bästa ufofallen som får stå i fokus när jag ställer mig i talarstolen på Högskolan i Skövde 18.30 i morgon."

Citat ovan från Clas Svahns ufoblogg tisdag 21 januari 2020:
Högskolan i Skövde har "glömt" att berätta hur många tusenlappar föreläsaren får betalt. Varför dölja denna uppgift och bara basunera ut att det är gratis, när besökarna får betala indirekt skattevägen?

HIS borde naturligtvis livesända och videofilma föreläsningen. Av två skäl. Det första för att inte dölja något, så att vidskepelsen i efterhand kan granskas av UKÄ eller HIS själva. Andra orsaken för att Svahn säger att halva Skaraborg hört av sig. Då ryms väl inte alla intresserade i den avsedda lokalen? Bäst att de kan se sina lokala ufo-historier via Youtube då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.