onsdag 4 november 2020

Hemsida för Svenska UFO-föreningen och Svenska UFO-samfundet

 

Historielärarföreningen har hittat till en hemsida för en ny ufo-förening i Sverige, som vi inte säkert vet när den bildades. Vi i HLF gillar att sidan gör plats för kontaktfall. Mest rörande är ett fint reportage om UFO-Sveriges grundare CAJ. 

 

Här finner ni webbadressen för Svenska UFO-föreningen och Svenska UFO-samfundet:

http://svenska-ufosamfundet.simplesite.com/447626384

 

Sidan innehåller även en helt ny svensk ufo-blogg och en flik för svensk ufo-historia.

 

Historielärarföreningen är glada att det finns personer som tar vid där Carl-Axel Jonzon slutade. Med upplysning. HLF vill nedan citera från Svenska UFO-föreningen lite om hur olyckligt det verkar ha gått till vid uppbrottet:


"Tråkigt är det att inte CAJ blev kvar som UFO Sveriges ordförande och ansikte utåt, för då kanske UFO Sverige idag hade sett helt annorulnda ut, och arbetat med andra metoder, och inte varit lika övertaget av de nuvarande herrarna som gärna speglar sig i sin egen glans av förträfflighet inom ämnet, men har i själva verket målat in sig i ett hörn gällande UFO gåtans gäckande lösning, när man vägrar att ta in alternativa metoder som kan föra gåtan närmare en lösning. Men herrarna i UFO Sverige vill bara arbeta efter sitt eget koncept och det har hitintills inte under deras många år inom organisationen lett till några nya lösningar.  


Såklart anser jag att nuvarande UFO Sverige behandlat CAJ oschysst, men det kommer dom troligen aldrig att erkänna."

 

"Här kan ni läsa Clas Svahns blogg och hans tvetydiga ord om CAJ, bla dessa:... 
[https://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=60587]

Citat Clas Svahn: 
"När jag mötte Caj för en intervju i hans hem den 23 juli 2008 för en fem timmar lång intervju var det egentligen något som inte skulle ha gått att genomföra. Caj var ju oerhört kritisk till hur UFO-Sverige blivit under mitt ordförandeskap och lika kritisk till mig som person. Hans inställning var att vi inte trodde på något och att vi nu förstört hans livsverk. Nå, det var ju egentligen aldrig en mans livsverk. UFO-Sverige var från början och är fortfarande ett kollektivt arbete och skulle inte ha funnits om det inte vore för alla dessa fantastiska medarbetare."

 

Här är CAJs blogg om bladande funderingar, varvat med en del ufo-saker, samt sina besvikelser över vad UFO Sverige hade blivit utan honom - utan hans ideal. Här beskriver han bland annat sin syn om vad han benämner "Lögner" i sin blogg om UFO Sveriges svek mot honom.

[https://ufo-mm.se/logner/]

CAJ: ..."Inte heller gör ni er hörda i massmedia om ni inte får sola er i glansen av er förträfflighet. Så hade jag verkligen inte tänkt mig fortsättningen av UFO-frågan för då hade jag aldrig startat det hela."

 

Källa:

http://svenska-ufosamfundet.simplesite.com/447634642


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.