måndag 3 februari 2020

Ansvarig på Högskolan i Skövde bokade in sin egen hustru


Eric Hellgren är sedan tidigare känd för den beryktade bokningen av UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahn som föreläste om ufo på Högskolan i Skövde 22 januari 2020. Då erkände Eric Hellgren för Historielärarföreningen att den inbokade föreläsningen om ufo varken byggde på vetenskap eller ens populärvetenskap. Nu visar det sig att Eric Hellgren som är anställd av HIS även bokade in sin egen hustru hösten 2019. Föreläsningarna brukar betalas med åtskilliga tusenlappar:


"Populärvetenskapligt café: Vad är typ 2 diabetes? Vem får den? Hur ska den behandlas?


Externwebb kalender,Evenemang,Öppna föreläsningar,Högskolan i Skövde,Samverkan
Tid: 2019-09-10 18:30 - 20:30
Plats: Högskolan i Skövde, hus G, sal G 110"

"Margareta Hellgren är specialist i allmänmedicin och verksam sedan nästan 25 år tillbaka i Skövde. Hon arbetar till vardags som doktor på vårdcentralen i Södra Ryd."

"Kontakt
Eric Hellgren, Högskolan i Skövde
Mob: 0702-12 11 62
eric.hellgren@his.se"

Källa, Högskolan i Skövde:

https://www.his.se/Nyheter-och-kalender/Alla-kalenderhandelser/Popularvetenskapligt-cafe-Vad-ar-typ-2-diabetes-Vem-far-den-Hur-ska-den-behandlas/


"Margareta Hellgren
Forskningsledare, Med. dr. Specialist i Allmänmedicin

Kontakt


Källa, Skaraborgsinstitutet:

Föreläsarna på Populärvetenskapligt café får betalt i tusenlappar av Skaraborgs senioruniversitet via Folkuniversitetet som till största del finansieras av skattemedel.


Såväl bokaren Eric Hellgren samt den inbokade föreläsaren Margareta Hellgren återfinns på samma adress i Skövde enligt offentliga uppgifter:


Skaraborgsinstitutet bekräftar för Historielärarföreningen 3 februari 2020, att deras forskare Margareta Hellgren är gift med Eric Hellgren som bokade in henne på Högskolan i Skövde 10 september 2019.
Högskolan i Skövde vill inte lämna någon kommentar till bokningen och säger att de inte får kommentera fallet. Högskolan i Skövde anser att frågor ska ställas direkt till Eric Hellgrens chef på Högskolan i Skövde (HIS). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.