tisdag 18 februari 2020

Generaldirektör antas vilja läsa bok från UFO-Sverige


"Innan jag åkte till jobbet skrev jag ett brev till en generaldirektör som jag vill intervjua. Skickade med en av mina böcker och hoppas få ett positivt svar eftersom jag behöver information till den nya bok jag skriver."

Citat ovan från UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahn 16 februari 2020:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=59816

Vem är generaldirektören som Clas Svahn vill hålla hemlig? Eftersom personen avlönas med skattemedel och breven är offentlig handling borde det ju inte vara något hemlighetsmakeri bakom. Ska generaldirektören gå med på intervjun för att han får en bok från UFO-Sveriges vice ordförande? Boken har ju inte något värde som muta, utom några få kronor som braspapper. Så Svahn tror sig locka med innehållet i sin bok i stället. Vilken befattning har en generaldirektör som är intresserad av ufo eller andra mysterier som Svahn skriver om? Ska generaldirektören intervjuas i tjänsten eller som privatperson? Varför tror Svahn att generaldirektören vill läsa hans bok? Om nu generaldirektören sitter på svaren och ska intervjuas av Svahn, så är det generaldirektörens utsagor som är intressanta. Inte Svahns bok.

Om UFO-Sverige inte har något att dölja, så berätta för allmänheten vilken person de avlönar som ska intervjuas av vice ordförande Clas Svahn! Som det ser ut i Svahns bloggpost är det inte privatpersonen utan tjänstemannen generaldirektör som ska intervjuas. Då är det skumt om personen ska döljas. Historielärarföreningen vill gärna få ut brevet som allmän handling, om Svahn vågar berätta vem han sänt brevet till. Ty Historielärarföreningen önskar veta vilket intresse det har för en generaldirektör att figurera i en bok om ufo eller mysterier.

Det skulle gissningsvis kunna vara:

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) med generaldirektör Dan Eliasson som Svahn sänt brevet till. Antar att Svahn dolt hans namn för att han inte vågar vara öppen om brevet. Historielärarföreningen kommer därför att chansa och vända sig till MSB för att få ut det. Och kanske själv få en intervju med rätt GD när denne avslöjas.

https://www.msb.se/sv/om-msb/organisation/myndighetschef/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.