lördag 15 februari 2020

Blåögd redaktionschef på Journalisten om Verklighetens Arkiv X


Qia Rindevall är redaktionschef på tidningen Journalisten som ges ut av Journalistförbundet:

https://www.journalisten.se/kontakt

I senaste numret av Journalisten skriver QR en helt blåögd recension av boken Verklighetens Arkiv X på serietidningsförlaget Semic ägd av Bonniers:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/wp-content/uploads/2020/02/arkivx14feb20.jpg

Clas Svahn är ordförande för AFU som boken handlar om och samtidigt vice ordförande för UFO-Sverige. Svahn har skrivit boken Verklighetens Arkiv X som Qia Rindevall recenserar. Han jublar över recensionen:

"I dag fick jag så det nya numret av min facktidning Journalisten, som många fått för flera dagar sedan, där deras anmälan om min bok ”Verklighetens Arkiv X” fanns med. Inte så lång men det är den här storleken som gäller för 90 procent av alla böcker som tas upp. Vi journalister är ju ett skrivande släkte så det dyker upp en hel del böcker under året."

Citat ovan från Clas Svahns ufo-blogg 14 februari 2020:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=59797

Qia Rindevall gick journalistlinjen på Skurups folkhögskola i Skåne:

https://se.linkedin.com/in/qia-rindevall-28883a55

Skurups folkhögskola hade under decennier problem med narkotika där polisen gjorde ständiga tillslag.

Historielärarföreningen har angående recensionen i Journalisten några frågor till Qia Rindevall:

Hur kommer det sig att du Qia inte finner det märkligt att arkivet inte innehåller ett enda bevis för ufo från andra planeter eller dimensioner, enligt Clas Svahn själv? Borde inte det framgå av recensionen? Det avgör ju att det inte är lönt att läsa boken, för det finns ju inga riktiga ufon.

Varför tar du inte med något om hur många miljoner kronor arkivet erhållit i statsbidrag?

Skulle det inte vara spännande att få höra om alla de som placerats på Archives For the Unexplained av Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen under årens lopp? Det är dessa slavar som varit med och byggt upp arkivet.

Varför skriver du inte om de många gratisresor som inblandade kunnat göra utomlands under svepskälet att hämta mer material utomlands till AFU? Ännu mer onödigt material, som enligt Svahn inte innehåller några bevis.

Under utlandsresorna har det inhandlats en stor mängd alkohol under åren som förts in till Sverige. Skulle det inte vara intressant för era läsare att se den kopplingen mellan arkivet AFU och boken Verklighetens Arkiv X?

Ser du inte att titeln Verklighetens Arkiv X bara är till för att sälja boken? AFU fungerar inte och har aldrig fungerat som det Arkiv X som TV-serien bygger på. Clas Svahn är väl lite långt från FBI?

Tycker du det är bra påläst av ordföranden för världens största ufo-arkiv, AFU, att föreläsa på Högskolan i Skövde och där hävda det fullständigt felaktiga påståendet att inga astronauter stött på något ufo?

"John Doe
Lör 2020-02-15 02:14


  •  qr@journalisten.se

Har du några synpunkter på de frågor Historielärarföreningen ställer om din recension i följande bloggpost, eller instämmer du helt i invändningarna?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.