onsdag 5 februari 2020

Chefredaktör mörkar ufo-föreläsning på högskola


Historielärarföreningen fick måndag 3 februari 2020 en intervju med chefredaktören på Skaraborgs Allehanda. Hans namn är Peter Henriksson och han är även ansvarig utgivare.

29 januari 2020 publicerade SLA en artikel om stort intresse för ufo:

https://www.sla.se/2020/01/29/stort-intresse-for-ufon/

Efter påtryckning från Historielärarföreningen togs artikeln bort helt redan efter någon dag.

Peter Henriksson berättar för Historielärarföreningen, att han och tidningen inte kommer att berätta varför artikeln togs bort. Inte heller uttalar sig SLA om vem som skrivit den anonyma artikeln. Henriksson säger att SLA inte heller berättar vem som fattade beslutet att ta bort artikeln.

Peter Henriksson vill ha samtliga uppgifter om Historielärarföreningen med namn och telefonnummer. Han säger att han ska ringa upp. Men det gör han aldrig. Han säger till Historielärarföreningen att namn och telefonnummer kan vara lögn. Henriksson verkar väldigt irriterad över samtalet.

Ägare till tidningen Skaraborgs Allehanda säger till Historielärarföreningen, att chefredaktören har rätt att inte svara på några frågor om varför artikeln togs bort, av vem samt vem som skrivit den.

Artikeln var en ren hyllning till föreläsningen om ufo som hölls på Högskolan i Skövde 22 januari 2020. UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahn erhöll 5500 kronor för föreläsningen.

Alla frågor om artikeln är nu helt mörkade av tidningen SLA, med stöd av lagen. Artikeln innehöll bevis för desinformation från UFO-Sverige om ufo.

Kommunikationsavdelningen på Högskolan i Skövde berättar måndag 3 februari 2020 för Historielärarföreningen, att ansvarig för bokningen var Eric Hellgren. Högskolan ska be Hellgren ta kontakt med Historielärarföreningens ordförande. Men det gör Hellgren aldrig. Högskolan trodde att det finns en möjlighet att Hellgren antingen skrivit artikeln själv eller vet vem som skrivit den. Varför tar Hellgren inte kontakt? Högskolan förstår dilemmat att personal från Högskolan i Skövde har möjlighet att skriva partiska artiklar i Skaraborgs Allehanda helt anonymt, samtidigt som de själva står för bokningen. Men högskolan vill inte göra något åt saken. Varför inte? Historielärarföreningen föreslår högskolan att UKÄ borde utreda hela härvan för att se om vetenskapligheten värnas. Detta oroade kommunikationsavdelningen på Högskolan i Skövde. De tyckte det räcker att de hälsar Eric Hellgren att Historielärarföreningens ordförande ringt. Historielärarföreningen svarar att kommunikationsavdelningen kan vinka till Eric Hellgren, så att det inte blir för besvärande för högskolan och de i lugn och ro kan undvika uppmärksamhet runt härvan.

Mellan 30 januari och 4 februari 2020 har Skaraborgs Allehanda nervöst besökt Historielärarföreningens blogg, vilket framgår av Mediacreeper. Skaraborgs Allehanda ingår i Nya Wermlands Tidningen AB:

https://mediacreeper.com/site/historielararna.blogspot.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.