fredag 21 februari 2020

UFO-Aktuellts redaktör kräver utlåtande från polisen


"Lite allvar nu!
Håkan Ekstrand <ekstrand147@gmail.com>
Fre 2020-02-21 21:39
  •  historielararforeningen@outlook.com

Jag vill att du skickar mig det utlåtande från polisen som du syftar till i ditt svar på mitt mejl. Jag vill också ha namn och vidare referenser till den som du har gjort anmälan till. Om inte måste jag lyfta frågan till ett allvarligare plan.

Jag fick inte heller något svar på frågan: Hur du kom att bli är ordförande i en förening som inte finns. Vem valde dig i så fall till det?

Håkan Ekstrand/UFO-Sverige"


Håkan Ekstrand har i sitt mejl ovan reagerat på Historielärarföreningens förra bloggpost:

https://historielararna.blogspot.com/2020/02/ufo-aktuellts-redaktor-anklagar_21.html


Svar till Håkan Ekstrand:

Historielärarföreningen glömde svara på frågan om val av ordförande. Ordförande är naturligtvis vald av medlemmarna på ett möte. Det är okej Håkan, att du tror att Historielärarföreningen inte finns.

Historielärarföreningen har tyvärr ingen skyldighet att lämna ut ett utlåtande från polisen till redaktören för tidskriften UFO-Aktuellt. Om redaktören för UFO-Aktuellt läst förra bloggposten korrekt, så framgår det att ingen polisanmälan gjorts. Av enda skälet att låta polisen använda sina resurser till allvarligare saker. Historielärarföreningen lämnar inte ut namnet på polisen som gjort utlåtandet. Poliser vill inte ha sina namn publicerade. Eftersom ingen anmälan gjorts finns inga namn eller referenser att lämna ut. 

Man kan inte tvinga eller hota någon att lämna ut uppgifter om polisen eller polisanmälningar. Det är ju sekretess om anmälaren vill ha det så. Därefter råder förundersökningssekretess. Eftersom många okynnesanmälde och fick sina kopior av polisen på sina anmälningar, har polisen för många år sedan slutat lämna ut sådana kopior. 

I det här fallet finns ingen anmälan, men en kontakt med polisen i frågan, i fall en anmälan skulle behövas någon gång i framtiden som försvar mot falska anklagelser. Kontakten handlade om anklagelserna som UFO-Sveriges medlem gjorde mot Historielärarföreningen. Personens namn nämndes inte för polisen. Alla som anklagas på falska grunder har rätt att rådfråga polisen. Som i det här fallet helt friade Historielärarföreningen från medlemmen i UFO-Sveriges anklagelser.

Om du ställer frågorna som redaktör, kan du ju redovisa saken i UFO-Aktuellt så att era medlemmar förstår att polisen rett ut frågan. Då slipper Historielärarföreningen påhopp från arga personer som kanske trott på det UFO-Sveriges medlem falskt anklagat helt öppet på Internet.

Kan inte förhindra dig att lyfta frågan till högre plan eller hindra dig eller någon annan i rättssak. Men förstår faktiskt inte alls vad du menar med ett högre plan? Du får gärna förklara dig! Historielärarföreningen läser tyvärr inte UFO-Aktuellt.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.