måndag 24 februari 2020

Rymdstyrelsen ser över sidor med UFO-Sverige


Idag fick Historielärarföreningen ett samtal med Rymdstyrelsen. Angående fyndet att UFO-Sverige infiltrerat deras förvaltning i hemsidorna. Myndigheten lyder under utbildningsdepartementet:

https://historielararna.blogspot.com/2020/02/ufo-sverige-infiltrerar.html

Ufo ingår inte i Rymdstyrelsens verksamhet, säger de. Ändå har Rymdstyrelsen tagit in UFO-Sverige på åtskilliga av sina hemsidor. De försvarar sig med att inte känna till UFO-Sveriges verksamhet. Att Rymdstyrelsen använder UFO-Sverige beror på att de hänvisar till en amatörförening. Rymdstyrelsen antog att UFO-Sverige är en seriös förening. De trodde att UFO-Sverige var neutrala.

När Historielärarföreningen berättar om att UFO-Sverige har en ideologi var det inget Rymdstyrelsen kände till. Inte heller kände Rymdstyrelsen till hur UFO-Sverige försöker styra vilka fakta om ufo som läggs fram. Eller att UFO-Sverige släpper fram faktafel om ufo för att passa in i sin ideologi.

Eftersom Rymdstyrelsen inte har någon operativ verksamhet om ufo tog de hjälp av UFO-Sverige. Det var i brist på resurser. Rymdstyrelsen blir bekymrade över Historielärarföreningens avslöjanden om UFO-Sverige. Tillsammans med Historielärarföreningen går Rymdstyrelsen  igenom sin hemsidas sex olika sökträffar om UFO-Sverige som ingår i de fjorton sökträffarna om ufo.

Det resulterar i att Rymdstyrelsen rådfrågar Historielärarföreningen om den känner till någon amatörförening i astronomi att hänvisa till i stället. Svaret blir tyvärr nej. Där ligger problemet. Rymdstyrelsen förstår att UFO-Sverige har näst intill monopol i Sverige i ufo-frågan. Därför blir det fel när folk inte hör något annat. Speciellt om uttalanden från UFO-Sverige som är sanna blandas med desinformation, faktafel och ovetenskapliga uttalanden. Och till exempel inte alls liknar den amerikanska ufo-debatten med forskare och helt andra dokument som bevis.

Rymdstyrelsen ska därför se över vilka sidor de ska ha kvar om UFO-Sverige och vilka som bör tas bort. Historielärarföreningen föreslår direkt att sidan som är skriven av UFO-Sverige på Rymdstyrelsens hemsida och är en ren reklamtext för fältundersökarkursen hos UFO-Sverige bör tas bort. Den har inte hos en myndighet att göra. Historielärarföreningen klargör att beslutet ändå är upp till Rymdstyrelsen. Rymdstyrelsen ska ta sig en funderare över de olika sidorna som handlar om UFO-Sverige. Vi kommer överens om att Historielärarföreningen tittar in på deras hemsida om en vecka, för att se hur många som finns kvar.

Det märkliga var att Rymdstyrelsen inte alls fick fjorton sökträffar om ufo på sin hemsida, utan tio gånger fler när de sökte inifrån sin dator, i stället för utifrån som Historielärarföreningen. Vi lyckades inte lösa vad det berodde på. Kanske något att återkomma till. Rymdstyrelsen trodde det kunde ha att göra med att sökträffar internt kom med i deras dator.

Rymdstyrelsen förstod helt hur Historielärarföreningen tänkte efter att ha granskat UFO-Sverige. Att man inte tror att något är fel med UFO-Sveriges uttalanden, men så är det. Rymdstyrelsen hade förväntat sig mer av UFO-Sverige med tanke på att det finns folk där som ska ha journalistisk kunskap om vetenskap. Historielärarföreningen lyfte fram föreläsningen på en högskola där UFO-Sveriges representant hävdat att astronauter inte varit i kontakt med ufo. Det går så snabbt att avfärda. Ytterligare exempel följde. Rymdstyrelsen lyssnade intresserat. Vi var överens om att det inte är bra för debatten om ufo att UFO-Sverige har en så dominant ställning att ingen märker när de har fel eller ljuger.

Som sagt. Fjorton träffar om ufo idag varav sex träffar om UFO-Sverige. Vi får se facit om en vecka. Det är trots allt under utbildningsdepartementet Rymdstyrelsen sorterar. Viktigt att lära ut rätt då. Rymdstyrelsen sa att Historielärarföreningen inte alls är en förening att vara rädd för, såsom UFO-Sverige försöker framställa den. Att Historielärarföreningen försöker upplysa och inte skrämmas. Rymdstyrelsen förstår att akademiker som vill ha en intellektuell debatt i frågor är något samhället behöver. UFO-Sverige försöker tysta akademiker i Historielärarföreningen genom att framföra hot från sina styrelsemedlemmar i UFO-Sverige. Rymdstyrelsen förstod att det inte är rätt väg att gå för UFO-Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.