torsdag 27 februari 2020

Rymdstyrelsens generaldirektör hemlighåller webbansvarig


Igår onsdag 26 februari 2020 fick Historielärarföreningen ett samtal med Rymdstyrelsens generaldirektör. Hon heter Anna Rathsman och tillträdde sin tjänst som GD för Swedish National Space Agency 1 juni 2018:

https://www.rymdstyrelsen.se/nyheter/2018/anna-rathsman-ny-generaldirektor-for-rymdstyrelsen/

Rathsman vägrar berätta för Historielärarföreningen vem som är ansvarig för Rymdstyrelsens hemsidor. Hon svarar:

" - Vi är inte intresserade."

Historielärarföreningen svarar att det var inte svar på frågan utan vill att Rathsman berättar vilken person på Rymdstyrelsen som ansvarar för hemsidorna.

Rathsman svarar att det framgår väl.

Historielärarföreningen säger att det inte står någonstans och ber henne vänligen lämna ut uppgiften. Hon vägrar då och säger att hon är upptagen i ett möte. Varför svarar hon då i telefon?

Det står ingenstans på Rymdstyrelsens hemsida vem som ansvarar för hemsidorna. Vid en sökning på webbansvarig kommer noll träffar upp:

https://www.rymdstyrelsen.se/sok/?q=webbansvarig

Historielärarföreningen får kontakt med ännu en person på Rymdstyrelsen. Denne säger att han tror att en annan person kan veta. Ingen svarar där. Historielärarföreningen kontaktar stabschefen, men blev då kopplad till generaldirektören Anna Rathsman som vägrade svara på frågan.

Historielärarföreningen har därefter vänt sig till regeringskansliet och utbildningsdepartementet. För att få reda på om generaldirektören på Rymdstyrelsen har rätt att vägra lämna ut vem som är ansvarig för myndighetens hemsidor. Utbildningsdepartementets myndighetsansvarige var inte anträffbar. Två olika förvaltningskunniga var oanträffbara på departementet. En kansliansvarig var oanträffbar. Men Historielärarföreningen har fått deras kontaktuppgifter av utbildningsdepartementet som myndigheten Rymdstyrelsen lyder under.

Det är nämligen 111 träffar på Rymdstyrelsens hemsidor om UFO-Sverige.

13 träffar på Rymdstyrelsens hemsidor om ufo.

6 av träffarna på Rymdstyrelsens hemsidor handlar direkt om riksorganisationen UFO-Sverige.

Vem som ansvarar för att det blivit så går inte att få reda på utan att få reda på vem som ansvarar för vad som läggs ut på hemsidorna hos Rymdstyrelsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.