lördag 22 februari 2020

Svar på anklagelser och frågor från UFO-Aktuellts redaktör


"Sanning?

Håkan Ekstrand <ekstrand147@gmail.com>

Lör 2020-02-22 19:20


  •  historielararforeningen@outlook.com
Du skriver följande till media: "UFO-Sverige vill göra rättssak mot Historielärarföreningen och
utkräver polisens utlåtande innan förundersökning" Var och när har jag skrivit det?

Du skriver i ditt svar till mig: "Förresten, skulle inte er jurist sköta dessa ärenden nu när ni vill göra
rättssak av det hela och omvandla domstolen till en cirkus för ufo-frågor?
Hoppas ni inte lurat i er jurist..." Samma fråga: Var och när har jag blandat in ordet jurist.

 Intressant att du påstår att du har medlemmar. Hur ser dessa (om de finns...) på att du ringer anonymt till folk och skickar mejl adresserade med ”John Doe”? Konstig ”förening”. Dessutom har vi pratat med den riktiga Historielärarnas förening och de känner inte till att din ”förening” finns.

Jag tycker att du tummar lite på sanningen i dina svar till de som du ställt svaren till. Kan man lita på att dina läsare får den verkliga bilden utav dig."


Svar till Håkan Ekstrand som är redaktör för tidskriften UFO-Aktuellt och ingår i UFO-Sveriges styrelse:

Så här skrev du Håkan i ditt mejl till Historielärarföreningen 21 februari 2020 klockan 08.22:

"Vi månar om dem som stödjer oss (på olika sätt) och därför kommer vi att kraftfullt reagera på dina beskyllningar. Hur? Ja, det kommer du att bli medveten om! Att förfölja en annan människa som du gör är faktiskt olagligt och det finns många formuleringar i dina bloggmeddelanden som visar på personförföljelse."

Kan bara tolka vad du skrev som att någon eller några medlemmar i UFO-Sverige påstår att Historielärarföreningen agerar olagligt och att ni vill pröva detta. Finns väl bara ett sätt att pröva om något är lagligt. Eftersom du tydligen känner till flera vis får du gärna berätta hur du/ni tänkt det i stället om det inte är rättssak ni vill göra det till. Hota inte med att ni ska göra något, utan berätta vad det är ni ska göra! 

Så här skrev du Håkan i ditt mejl 21 februari 2020 klockan 21.39:

"Jag vill att du skickar mig det utlåtande från polisen som du syftar till i ditt svar på mitt mejl. Jag vill också ha namn och vidare referenser till den som du har gjort anmälan till. "

Du kräver alltså ut av Historielärarföreningen det utlåtande som är sekretess och det innan det ens fins någon förundersökning. Angivelsen innan är intressant eftersom innan finns inget polisen får lämna ut.

Du har inte blandat in ordet jurist. Historielärarföreningen frågar er, eftersom ni grävt ner er i något som inte är brott enligt polisen. Sedan säger du att ni ska ta till kraftfulla åtgärder mot något ni tror är olagligt. Då måste jurist blandas in förr eller senare, om ni inte tänkt driva saken själva. Och vad ni visat upp hittills i juridiska kunskaper skulle det vara omöjligt för er att nå någonstans på egen hand. Ni har, utan att själva ha förstått det, från flera medlemmars håll helt förstört fallet ni vill driva. Er medlem kan inte först driva egen domstol med anklagelser publikt på Internet och därefter driva frågan i domstol. Det är kört. Det blev ännu omöjligare sedan du berättat att ni agerar flera tilsammans och du också kommer med anklagelser om olagligheter, i ett helt irrelevant forum.

Ni förstör ert fall ni vill driva ytterligare genom att ni flera kontaktat Historielärarnas förening om Historielärarföreningen. Det har ingen juridisk relevans för er sak. Ni är fel ute. Historielärarnas förening är riktig och Historielärarföreningen är riktig. Vi sysslar bara med olika riktningar, förutom i fallet med att bevara antikens historia samt önskan om fler timmar till historieämnet. Där delar vi åsikt och agerar båda. Det gäller ju att nischa en förening, därför är de två olika. Historielärarföreningen har ingen nytta av om Historielärarnas förening anser att vi finns till eller inte. Men du har fel även där. Om du ser på Historielärarföreningens förra bloggsida har vi haft många diskussioner med Historielärarnas förening:

http://historielarare.blogspot.com/search?q=Historiel%C3%A4rarnas+f%C3%B6rening

John Doe är inte ett sätt att vara anonym. Vi fick hitta på ett namn så att det står samma för alla medlemmar när vi skickar i Historielärarföreningens namn. Och det gick inte att använda namnet Historielärarföreningen, för det står redan i e-postadressen, så det godkändes inte. Vi hoppades att läsarna skulle förstå att det inte är någon som heter John Doe.

Historielärarföreningen ringer aldrig anonymt. Efter ett tag frågar alltid den som svarar vem den talar med. Historielärarföreningen vill gärna ställa så många frågor som möjligt innan personen inser att den gjort bort sig. De som blir uppringda frågar allt möjligt om Historielärarföreningen och vi svarar på alla frågor. 

Ofta ljuger de som blir uppringda för Historielärarföreningen. Vi vet inte varför. Efter att de ljugit skäms de och ringer och klagar till er medlem i UFO-Sverige. Då tar han det felaktigt som att han blir personförföljd. Det vore bättre om han ställer frågor till de han samarbetar med varför de ljuger. Historielärarfrågan redovisar på sin blogg hur de ljugit för att visa på hur problematiskt ämnet ufo tydligen är. Då skäms de ännu mer för att det som de själva sagt framstår som lögn i text. Då ringer de igen till er medlem och klagar på Historielärarföreningen. Då känner sig er medlem felaktigt personförföljd igen. Sedan är det nya personer som ljuger och beklagar sig inför honom och han känner sig personförföljd igen. Är det inte deras eget ansvar att tala sanning? Er medlem får klaga på dem och inte Historielärarföreningen. Eller handlar att känna sig personförföljd om rätten att alla runt en ska få ljuga?

Er medlem har också beskyllt Historielärarföreningen för att vilja stoppa eller hindra hans föreläsningar. Så har det inte gått till även om han kanske upplevt det så och beskyllt Historielärarföreningen falskt på Internet publikt för att så skulle fallet vara.

Historielärarföreningen har inte och kommer inte och vill inte stoppa någon föreläsning eller aktivitet hos någon hos UFO-Sverige. Det vi önskat är att få veta hur exempelvis olika myndigheter eller skolor tänkt. Att beskriva hur de tänkt. Enbart för att problematisera frågan. När de frågar vad Historielärarföreningen menar, så kan vi till exempel berätta att det finns ett annat sätt att se på frågan. Det vet de oftast inte om. Det handlar då om upplysning. Men mest av allt är vi intresserade av att beskriva hur okunniga de är i frågan som bokar in saker om ufo. Det är ingen beskyllning, utan vi hoppas vara komplement.

Historielärarföreningen hoppas kunna skapa ett större intresse för ufo-frågan bredvid UFO-Sverige. Aldrig att stoppa UFO-Sverige. En gång drog sig SVT ur en intervju med UFO-Sverige. Det kan inte vi hjälpa. Vi fick ett tackbrev från SVT. Men vårt mål var inte att stoppa. Vi var bara intresserade av att veta hur lite SVT visste. Vi har ingen nytta av att stoppa UFO-Sverige eller vad ni står för, eftersom vi redan vet vad ni har för ideologi. Därför kontaktar vi er aldrig. Att vi inte har kontakt med er beror på att det inte behövs och att vi är injresserade av hur andra ser på er samt hur de ser på andra aktörer inom ufo-området.

Sluta bli upprörda och lev i harmoni i stället! Det finns ingen önskan att stoppa eller skada er och så har aldrig heller skett och kommer inte att ske.. 

Att vi kontaktade media nu och tidigare beror på att ni antyder, ja rent av skriver att ni ska göra något mot Historielärarföreningen. Ni berättar inte vad för oss. Då tar vi hjälp av media som kan ställa frågorna till er. Vet inte vad ni kokat ihop mot Historielärarföreningen. Det lät i alla fall inte som något snällt. Att media inte nappar kan ni räkna ut. Historielärarföreningen är så liten att den knappt har någon betydelse. Vilken bild läsarna får av Historielärarföreningen får vi in via mejl. Den sanna bilden av exempelvis ordföranden, om du efterlyser detta, kan nog inte göras på grund av hans bakgrund.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.