onsdag 12 februari 2020

Clas Svahn i attack mot new age hos ufolog


Clas Svahn gick i förrgår till attack igen mot ufologer som tror på new age. När Svahn gör detta förstår han inte att han fjärnar sig från att lösa gåtan med ufo. Ufo är new age. New age är fysik. Hemligstämplad fysik. Hemligstämplat om ufo. Det är samma sak. Att uppleva och bevittna new age är att bevittna sådant som är hemligstämplat. Men som är sant och där fysiken får sina svar. New age är fysik och inte tro. New age är inte västerländsk vetenskap heller. New age är fysik.

Det är Clas Svahn och andra som inte förstår new age som har fått för sig att det är en tro. Det finns kvacksalveri överallt, även i new age hos folk som vill tjäna pengar på fel vis. Det finns kvacksalveri hos UFO-Sverige också hos de som vill tjäna pengar på fel vis med faktafel i sin vidskepliga ideologi. Clas Svahn behöver fortbildning i new age. När Clas Svahn som icke vetenskapsman föreläser på Högskolan i Skövde och hävdar att ingen astronaut stött på ett ufo, enligt Skaraborgs Allehanda, vad är det då? Inte är det new age och inte heller västerländsk vetenskap och inte heller fysik. Det är kvacksalveri och möjligen Clas Svahns egen tro. En uttalad tro av den som påstås vara Sveriges främste ufo-expert. Varför blir inte övriga medlemmar i organisationen UFO-Sverige bekymrade när Clas Svahn blandar in tron att ingen astronaut stött på ett ufo?


"Framåt kvällen messade jag med en finländsk ufolog av det äldre slaget och blev väldigt förvånad när han berättade att man anlitat en svensk ”andlig lärare” på ett seminarium man hållit i Helsingfors föregående veckoslut. Och han verkade inte se några problem med att blanda ufo och new age. Well, det gör jag. Att bjuda in new age-personligheter förstör inte bara organisationens rykte utan gör också att allmänheten inte inser att ufo är ett eller flera fenomen som man ska ta på allvar.
Skulle UFO-Sverige jobba på det viset så blev det början till slutet på oss som en trovärdig organisation. När jag framåt natten fick svaret att han inte var intresserad av ”etablerad vetenskap” eller ufologi som vilar på den grunden blev jag rätt bekymrad. För när tron tar sig in i en organisation då är det dags att bli bekymrad."
Citat ovan från UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahns blogg 10 februari 2020:
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=59748

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.