onsdag 12 februari 2020

Mejl från tidskriften UFO-Aktuellts ansvarige utgivare



"Information

Håkan Ekstrand <ekstrand147@gmail.com>

Ons 2020-02-12 05:23


  •  historielararforeningen@outlook.com
Är lite intresserad av historielärarföreningen. När startades den och hur många medlemmar är anslutna? Skulle vara kul att veta hur er styrelse ser ut. Skulle vara bra att få veta hur ni driver föreningsverksamheten gentemot era medlemmar också. Har ni ofta sammankomster, håller ni på med några projekt, ger ni ut något slags medlemsinformation? Om ni är registrerade bör det ju finnas något slags årsredovisning och ekonomisk rapport för föreningen. Den är ju i så fall offentlig. Jag skulle vilja ta del av den i så fall.
UFO-Sveriges styrelse består av 13 ordinarie ledamöter och fyra ersättare, alla namngivna och med mailadresser. UFO-Sveriges alla funktioner finns representerade på vår hemsida (ufo.se). Vi är registrerade hos Skattemyndigheterna och Patent och Registreringsverket. 

I hopp om ett positivt svar.
Håkan Ekstrand/UFO-Sverige


Svar från Historielärarföreningen till Håkan Ekstrand:

Tack Håkan för ditt mejl med relevanta frågor. Historielärarföreningen startades år 2013. Förstår att du undrar över medlemsantalet, eftersom UFO-Sveriges vice ordförande och tidskriften UFO-Aktuellts redaktionsansvarige Clas Svahn, spridit uppgiften på Internet att Historielärararföreningen inte har några medlemmar. Clas Svahn har fel även här och han angav inga källor. Historielärarföreningen har medlemmar, men de är inte så många. 

Ordförande är Thomas Nordholm i Malmö. Vad vi vet finns inte Historielärarföreningen registrerad någonstans. Clas Svahn har 2019 gjort en undersökning med hjälp av sin bekant i Malmö och hittade då inga spår efter Historielärarföreningen registrerat någonstans. Av hävd är namnet inarbetat i sju år. Historielärarföreningen är bildad med stöd i regeringsformens föreningsfrihet. Föreningsverksamheten drivs stenhårt gentemot medlemmarna. Sammankomsterna beror på hur ofta medlemmarna som är utspridda kan träffas, så det är oregelbundet. Ja, vi driver projekt. Vi kör inte med årsredovisning.

Som Historielärarföreningen tidigare meddelat dig Håkan, så är Historielärarföreningen en täckmantel. Det går därför inte att lämna ut alla uppgifter om föreningen. Uppdragsgivaren finns i ett annat land utanför Sverige. Du hade kunnat ställa dina frågor till uppdragsgivaren. Men de svarar inte på mejl eller telefonsamtal. Historielärarföreningen vill gratulera er i UFO-Sverige som har en styrelse som kan vara helt offentlig och kan agera helt öppet med era funktioner. Vi på Historielärarföreningen får tyvärr inte det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.