torsdag 6 februari 2020

Mörkad artikel om ufo går att läsa cashad


Googles sökträff om ufo-föreläsningen på Högskolan i Skövde:

29 jan. 2020 - Clas Svahn, vice ordförande i UFO-Sverige, lockade storpublik vid vårens första populärvetenskapliga café på Högskolan i Skövde.


På den cashade länken nedan kan du läsa artikeln i Skaraborgs Allehanda som är borttagen:

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:v9egtQLOYFwJ:https://www.sla.se/2020/01/29/stort-intresse-for-ufon/+&cd=1&hl=sv&ct=clnk&gl=se

Ursprungsartikeln som är borttagen:

https://www.sla.se/2020/01/29/stort-intresse-for-ufon/

Hos UFO-Sveriges ena Facebook-grupp har man inte nämnt att eller varför artikeln är borttagen, när Jennie Backman uppmärksammar den:

https://www.facebook.com/groups/ufosverige/permalink/10157207179707753/


Tidningen SLA har valt att låsa ytterligare en artikel som skrevs 22 januari 2020 av Roland Svensson:

https://www.sla.se/2020/01/22/popularvetenskapligt-cafe-med-ufo-tema/

På den cashade länken nedan kan du läsa hela artikeln:

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:p6arG_E92AYJ:https://www.sla.se/2020/01/22/popularvetenskapligt-cafe-med-ufo-tema/+&cd=2&hl=sv&ct=clnk&gl=se

Googles sökträff på den låsta artikeln:

22 jan. 2020 - Ufon och andra oförklarade händelser var temat för journalisten och författaren Clas Svahns föreläsning på högskolan under säsongens första ...

Av citatet nedan ur artikeln utläses att besökarna till ufo-föreläsningen på Högskolan i Skövde inte fick reda på något bevis för ufo:

"– I augusti 1973 stod poliser och flera journalister och tittade ut från Kinnekulle på ett, vad man trodde var ett ufo, men det visade sig vara planeten Jupiter de såg. Det var ett psykologiskt fenomen och ibland är folk beredda tro vad som helst, säger Clas Svahn.
Ett annat fenomen som väckte stort intresse i Skaraborg 1983 var rapporten om ett runt, blänkande föremål med två ben som lyfte från en beteshage. Trots dagsljus och trovärdiga vittnen är den händelsen utan förklaring. Spökraketer är också ett nutida fenomen som förbryllar ufo-jägarna."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.