torsdag 22 oktober 2020

Stadsjuristens sökning på UFO-Sveriges vice ordförande gav träff på skolelev

 

Stadsjuristen i en svensk kommun lät IT-avdelningen utföra en sökning på UFO-Sveriges vice ordförande. I oktober 2020 fick IT-avdelningen i den kommunen en märklig träff. Resultatet meddelades tillbaka till den kommunens stadsjurist som beslutat om sökningen.

Det visar sig att UFO-Sveriges vice ordförandes e-postadress resulterade i mottagen e-post för en skolflicka med härkomst sannolikt i Somalia, med helt annat förnamn och efternamn än UFO-Sveriges vice ordförande. Varje gång den svenska kommunens IT-avdelning sökte på UFO-Sveriges vice ordförandes e-post i kommunens e-postsystem kom samma 18-åriga skolflickas privata e-post upp. IT-avdelningen konstaterade att mottagaradressen ser maskad ut. I mottagarfältet står att ett fel inträffat. IT-avdelningen tror att något fel inträffat, men vet inte vad det är för fel. Kommunen bekräftar att skolflickan nyligen haft problem med sin privata e-post. Stadsjuristen är okunnig om hur e-posten fungerar och har ingen förklaring.

Sökningen har dubbelkollats, men ger fortfarande samma problem och förväxling. Inget tyder på att någon mixtrat med e-postadresserna. Så här ser dock fortfarande de offentliga uppgifterna ut i en svensk kommun.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.