tisdag 20 oktober 2020

Historielärarföreningen önskar fler föredrag av UFO-Sverige och Clas Svahn

 

Vi i Historielärarföreningen tror att UFO-Sverige missförstått oss och helt i onödan är rädda för HLF. Vi önskar hellre fler föredrag av UFO-Sverige och Clas Svahn än inga alls. Vi vill inte kontakta Svahn, utan om UFO-Sverige ser detta får ni gärna framföra det. För han har skrivit i offentliga mejl att han tror att HLF vill stoppa honom.

Vi anser att det är bättre att det hålls så många föredrag om ufo som möjligt, även om HLF inte håller med föredragshållaren. Exempelvis att Svahn höll ett föredrag för en av Sveriges största revisionsfirmor om ufo. Då blir vi naturligtvis nyfikna på vad en revisionsbyrå har för nytta av föredrag om ufo. Även om vi hellre sett att Stanton Friedman höll föredraget för revisionsbyrån, anser HLF det bättre med Svahns föredrag än inget alls. De som håller i föredragen ska inte vara rädda för våra frågor. Det är förundran och går in på hur de tänkte när de bokade. För vi vill se vad de har för förkunskaper. Och hur de tänker om att det finns alternativa sätt att se på ufo än UFO-Sveriges. 

Vi tycker det är synd att ufo-föredrag ska ske i smyg. Vi vill inte att de ska skämmas. När vi ställer frågor får vi väldigt olika svar. Därför är det lika spännande varje gång att veta hur de tänkt och vad de vet om skillnaden mellan ufo-troende och ufo-skeptiker. Märkligt nog är det en hel del bokare som vill ljuga för oss. Vi förstår inte varför. Vi är inte specifikt intresserade av UFO-Sverige heller utan vill se mångfald utan monopol. Exempelvis bad vi om en intervju med ärkebiskopen om ufo. Det har inte alls med UFO-Sverige att göra. Pressansvarige hos ärkebiskopen blev väldigt nervös och ville inte att vi skulle berätta att ärkebiskopen inte vill ställa upp för att hon är okunnig i ämnet. Vi redovisade det ändå, för det är ett helt naturligt skäl som vi inte anser är något att skämmas över. Men HLF måste redovisa hur folk tänker om ufo, annars är det meningslöst att vi frågar. Vi vill avdramatisera ämnet.

När Svahn håller sina föreläsningar är vi i HLF medvetna om att alla kan inte vara nöjda med vilken ideologi som framförs. Det gäller nog alla ideologiers föredrag om ufo. Vi vill att alla ideologier ska samexistera fredligt och ingen stoppas. Men vi vill gärna undersöka hur bokare ser på dessa ideologier och om de är medvetna om dem. Oftast är de inte det.

Vem som helst som föreläser om ufo för skattemedel är vi intresserade av. När New Age föreläser är oftast inte bibliotek och högskolor inblandade eller skattemedel alls. Då blir det inte relevant att fråga 40 åhörare som alla gillar New Age och tror på ufo varför de är där eller varför de betalar. Vi vet varför de är där. Det är likartade svar. Vi har funnit att när högskolor och bibliotek bokar UFO-Sverige skiljer sig svaren åt betydligt mer och ibland vet de inte varför de bokat. Detta är något man kan undersöka. HLF anser även att det är något man bör undersöka. HLF vill att UFO-Sverige respekterar vår vilja att undersöka och HLF respekterar UFO-Sveriges yttrandefrihet. 

Vi har tyckt det har varit tråkigt under pandemin då UFO-Sverige och Svahn hållit färre föredrag om ufo. Vi ser gärna fler föredrag av Svahn, även om UFO-Sverige kanske inte tror på oss. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.