söndag 11 oktober 2020

Bibliotekarie avslöjar samarbete med UFO-Sverige

 

Säters bibliotek betalade kommunala medel för att hyra in UFO-Sveriges ordförande två år i rad.  Det avslöjar Säters pensionerade bibliotekarie Berit Bergqvist denna vecka för Historielärarföreningen. Bergqvist berättar för HLF att hon var vän med UFO-Sveriges ordförande. Hon gjorde räkmackor åt honom båda åren. Bergqvist var också aktiv i UFO-Sverige själv. Hon säger att det var övriga medvetna om på biblioteket då UFO-Sverige betalades. Det var trots denna koppling i samförstånd som UFO-Sverige bokades av bibliotekskollegorna för skattemedel. Bergqvist hävdar bestämt att de båda föredragen klockan 18:00 var under Säters biblioteks ordinarie öppettider, eftersom hon minns att biblioteket stängde klockan 19:00 på den tiden. UFO-Sveriges ordförande var också hemma hos Bergqvist. Själv har hon haft uppdrag i UFO-Sverige. Bergqvist vill inte berätta hur mycket UFO-Sveriges ordförande fick betalt.

HLF frågar Bergqvist om bibliotek behöver föredrag om ufo, eftersom UFO-Sverige aldrig någonsin funnit ett enda bevis för ufo från andra planeter. Utifrån att hon satt på dubbla stolar svarar Bergqvist att alla trosinriktningar i UFO-Sverige är välkomna. Hon ser det som normalt att UFO-Sverige turnerar runt på svenska bibliotek med föreläsningar om obevisade ufo för olika kommuners skattemedel. Bergqvist kan inte förstå varför HLF undrar över detta elller har synpunkter på det.

Läs om bakgrunden när Berit Bergqvist från UFO-Sverige och hennes kollegor på Säters bibliotek använde skattemedel två år i rad åt UFO-Sveriges ordförande, hos Historielärarföreningen på följande länk:

https://historielararna.blogspot.com/2020/10/bibliotekarie-tog-in-sin-egen.html

https://historielararna.blogspot.com/2020/10/mejl-fran-saters-kulturchef-om-ufo.html

https://historielararna.blogspot.com/2020/10/mejl-fran-dalarnas-tidning-om-kostnad.html

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.