fredag 23 oktober 2020

UFO-Sverige har fel om begravning

 

"När jag kom till Ann visade hon mig en illasinnad artikel som min stalker skrivit om Ernst där han påstår att jag skulle ”tvinga” Bo, alltså den präst ni ser på bilden ovan, att prata om ufo under begravningsakten. Ann undrade vad det för för galenskap som hon råkat se när hon googlade på ufo och Ernst. Ja, vad ska man säga. Det finns ju inget normalt i att försöka såra efterlevande på det sättet, särskilt inte som mannen som vi ska minnas ägnade en stor del av sitt liv åt ufogåtan. Lågt."

Citat ovan från 22 oktober 2020:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=63002

 

Så här rubriksatte Historielärarföreningen inlägget som UFO-Sverige beskriver ovan:

"onsdag 7 oktober 2020

Präst ska övertalas ta upp ufo på begravning

"Pratade en stund med en släkting till Ernst Linder som ville att jag skulle vara med när hon träffar prästen så att jag kan berätta om Ernsts ufoengagemang. Och det gör jag givetvis gärna."

Citat ovan från UFO-Sveriges vice ordförandes ufo-blogg 6 oktober 2020:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=62839"

Källa:

https://historielararna.blogspot.com/2020/10/prast-ska-overtalas-ta-upp-ufo-pa.html

 

Historielärarföreningen vill härmed bemöta UFO-Sveriges anklagelser om begravning:

Själva poängen med att gå igenom den avlidnes liv är att det kan mynna ut i en sammanfattning av präst vid begravningen i ett tal. Eller att en nära anhörig håller tal om den avlidne vid begravningen. Det finns absolut inget i Svenska kyrkans regler för begravning som förhindrar att prästen eller nära anhörig på begravningen håller tal som innehåller en levnadsbeskrivning om ufo-intresse. Vad som tas upp i tal av präst och/eller nära anhörig bestäms helt mellan prästen och nära anhöriga.

Som alla läsare sett har HLF inte skrivit att UFO-Sverige ska tvinga prästen till något. Det är inte sant. Det är heller inte möjligt. Därför skrev HLF inte något om tvång.

Historielärarföreningen vet om att det är så. För HLF och Svenska kyrkan är det alltså inget illasinnat om ufo tas upp på begravning. Det är ett konstaterande och inget fördömande eftersom det inte finns något hinder. Däremot får präst eller anhörig i sina tal ej lägga ut långa texter på begravning som exempelvis skulle glorifiera någon avlidens brottsliga bana eller utsvävande sexuella liv. Det kan hindras.

Historielärarföreningen ser mycket positivt på om UFO-Sveriges vice ordförande kan övertala eller inspirera präst och anhörig att få fram Ernst Linders ufo-intresse i ett eller flera tal på begravningen. Historielärarföreningen är för ufo, inte mot ufo. Svenska kyrkan är neutral till ufo-tal på begravningar. HLF tog upp saken för att det är en relativt ovanlig, men absolut inte olämplig arena att ta upp ufo på en begravning. Kyrkan skiljer på tal om den avlidne på begravning om ufo och tal av präst i predikan under vanliga gudstjänster om ufo, som skulle bedömas helt olika.

Betänk följande. När UFO-Sveriges vice ordförande av ontologiska orsaker någon gång tyvärr i en avlägsen framtid tvingas lämna jordelivet, så är det väl självklart att anhörig eller präst tar upp hans stora gärning för ufo-upplysning i Sverige. Hav förtröstan! Det är inget någon präst kommer att stoppa. Begravningen blir bättre med talen om den avlidne personens stora intresse för ett ämne eller liv berörs. Det är en del av talet.

Det här var inte lågt av Historielärarföreningen utan en didaktisk iakttagelse av kyrkohistorisk utveckling. Förr fick alla historielärare undervisa om kyrkohistoria. De senaste årtiondena ligger kyrkohistoria hos religionskunskapslärarna. 

Svahn får gärna visa upp denna bloggpost för anhöriga så att de inte längre missförstår eller tror att HLF är illasinnade.

Det är inte heller stalkning. Det är svensk polis bedömning att det är lagligt att kommentera. Vi tackar UFO-Sverige för att vi fått möjlighet att reda ut deras missförstånd i denna dialog. Fram med fler tankar så har vi förklaringar om UFO-Sverige är oroligt för någonting hos Historielärarföreningen. Utan dialog hamnar väl även Linders anhöriga som vittnen i Svahns omfattande polisanmälan mot HLF med utskriften som bevis. Ska HLF verkligen behöva sitta i polisförhör och redogöra för/bevisa att vi inte skrivit så som Svahn påstått och behöva förklara för polisen att så ser inte Svenska kyrkans regler ut? En på hundra svenska poliser är kyrklig. Hoppas de har en sådan förhörsledare.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.