onsdag 28 oktober 2020

Dagens Nyheters journalister och Historielärarföreningen i framgångsrikt samarbete

 

"Fick förresten en bild från Björn på DN när han besökte Rosa Drömmar i dag och det visade sig att min kritik från i söndags hade tagit skruv direkt. För nu hade personalen möblerat om och tagit bort en massa bord för att glesa ut. Bra! Jag blev uppriktigt förbaskad på dem när vi kom dit i förrgår och sa att det här skulle myndigheterna inte gilla. Och det tog alltså inte lång tid innan de fixade så att det blev säkert att äta där igen.

Sådant här tar tid annars. För om man skulle anmäla det till hälsovårdsmyndigheterna tar det ett bar tag innan de kan skicka dit någon, det vet jag genom Anneli som jobbar i samma hus som dem här i Järfälla. Då är det tydligen mer effektivt att som stamkund säga vad man tycker."

Citat ovan från Dagens Nyheters journalist Clas Svahns blogg tisdag 27 oktober 2020:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=63055

 

Söndag 25 oktober 2020 publicerade DN:s journalist Clas Svahn följande redogörelse för sitt och kollegan Björns besök på restaurangen Rosa Drömmar så här:

"När jag och Björn gick till Rosa Drömmar för att äta möttes vi av en fullpackad restaurang där folk satt även vid bardisken! Rena coronavansinnet. Så snart vi såg det stannade vi och sa till en av de anställda som vi känner att här kan vi inte sitta. Då hade han försökt att erbjuda oss ett bord för två nära en gång och inte långt från andra.

Man tar sig för pannan. Jag sa till den anställde att det här skulle inte myndigheterna godkänna och att vi inte tänkte stanna och äta. Eftersom de känner oss väl erbjuds vi att få maten med oss hem så vi gick ut och väntade. Efter en stund kom kocken ut via en bakväg med min plankstek på en planka och fat – allt inslaget i aluminiumfolie.

Så vi vandrade tillbaka över bron men istället för att gå upp på redaktionen och äta satte vi oss i Pontus-restaurangen vid ingången som givetvis var tom så här dags på kvällen."

Citat ovan från Dagens Nyheters journalist Clas Svahns blogg söndag 25 oktober 2020:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=63037


Historielärarföreningen läste om restaurangbesöket söndag 25 oktober 2020 och gjorde följande anmälan till Miljöförvaltningen i Stockholm, med en kopia till restaurangen Rosa Drömmar:

 

"Två journalister på DN larmar om för trångt på Restaurang Rosa Drömmar

John Doe
 
Sön 2020-10-25 23:41
  •  miljoforvaltningen@stockholm.se
  • rosa@restaurangrosadrommar.se

 

Vill anmäla följande regelbrott mot corona med hjälp av texten nedan:

 

"När jag och Björn gick till Rosa Drömmar för att äta möttes vi av en fullpackad restaurang där folk satt även vid bardisken! Rena coronavansinnet. Så snart vi såg det stannade vi och sa till en av de anställda som vi känner att här kan vi inte sitta. Då hade han försökt att erbjuda oss ett bord för två nära en gång och inte långt från andra.

Man tar sig för pannan. Jag sa till den anställde att det här skulle inte myndigheterna godkänna och att vi inte tänkte stanna och äta. Eftersom de känner oss väl erbjuds vi att få maten med oss hem så vi gick ut och väntade. Efter en stund kom kocken ut via en bakväg med min plankstek på en planka och fat allt inslaget i aluminiumfolie."

 

Citat från DN-journalistens blogg söndag kväll 25 oktober 2020:

 
Historielärarföreningen fick genast svar från Miljöförvaltningens registratur:
 
"Två journalister på DN larmar om för trångt på Restaurang Rosa Drömmar
Funktion MHN Registratur <miljoforvaltningen@stockholm.se>
 
Sön 2020-10-25 23:41
  •  Du



Miljöförvaltningen har tagit emot ditt e-postmeddelande. Vi läser inkommande e-post varje arbetsdag. Om du har ställt frågor i meddelandet återkommer vi till dig så snart som möjligt.

 

Detta meddelande skickas automatiskt och du ska inte svara på det.

 

Observera också att om du skickar flera meddelanden till oss så kommer du endast att få ett svarsmeddelande.

 

Med vänlig hälsning

 

Miljöförvaltningen, Arkiv och registratur
Box 8136, 104 20 Stockholm
Telefon växel: 08-508 28 800
E-post: miljoforvaltningen@stockholm.se 
start.stockholm"

 
HLF redovisade Miljöförvaltningens mejl i en bloggpost läsbar för alla måndag 26 oktober 2020:
https://historielararna.blogspot.com/2020/10/miljoforvaltningen-har-registrerat.html
Måndag 26 oktober 2020 mejlade HLF restaurang Rosa Drömmar om bloggposten:
 
"Miljöförvaltningen har registrerat ärendet om när DN:s reportar upptäckte trängsel
John Doe
 
Mån 2020-10-26 19:58
  •  rosa@restaurangrosadrommar.se
Ni kan läsa om det i följande bloggpost. Det gäller hur två journalister på DN upptäckte trängsel på er restaurang söndag kväll 25/10 . Ni tog ut mat till två journalister bakvägen pga för stor trängsel,vilket en av journalisterna publicerade på Internet efter att ha fått med sig en plankstek från er:

 
 
Redan tisdag 27 oktober 2020 har alltså restaurang Rosa Drömmar möblerat om coronasäkert, enligt DN:s journalist Clas Svahns blogg 27 oktober 2020 där Dagens Nyheters journalist Björn besökt restaurangen tisdag 27 oktober 2020:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=63055


Historielärarföreningen vill tacka alla inblandade för snabbt och framgångsrikt samarbete. Det gäller framförallt de två journalisterna på tidningen Dagens Nyheter, Clas Svahn och hans kollega Björn. Men även Miljöförvaltningen och restaurang Rosa Drömmar. HLF tittar gärna in på restaurangen nästa gång vi besöker Stockholm.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.