fredag 9 oktober 2020

Högskolan i Borås kommunikatör publicerade text om UFO-Sverige på myndighetens hemsida

 

Historielärarföreningen gick in på Högskolan i Borås hemsida. I sökfönstret skrevs UFO-Sverige in. Det gav träff:

https://www.hb.se/sokresultat/?userInput=true&lang=sv&searchurl=&q=UFO-Sverige&timeFrame=0

Martin Högqvist arbetade som kommunikatör på Högskolan i Borås och skrev texten om UFO-Sverige. Därefter bytte han namn till Martin Lysell.

Historielärarföreningen når Martin ? torsdag 8 oktober 2020 på hans nya arbete som kommunikatör hos det kommunalt ägda fastighetsbolaget Higab i Göteborg:

https://www.higab.se/kontakt/strategi-och-kommunikation/

Historielärarföreningen läser upp för Martin vad han skrivit om UFO-Sverige som är publicerat på den statliga myndigheten Högskolan i Borås hemsida:

https://www.hb.se/om-hogskolan/aktuellt/nyhetsarkiv/2016/mars/drivs-av-att-formedla-kunskap/

Martin erkänner att det var han som skrev texten och att han då var kommunikatör anställd av Högskolan i Borås. När HLF frågar Martin om personen hos UFO-Sverige får Martin en minneslucka. Han minns inte alls UFO-Sveriges fältundersökare. Inte heller något om UFO-Sverige som han skrev. Martin säger att texten om UFO-Sverige och UFO-Sveriges fältundersökare säkert stämmer. Men han minns inte något om hur UFO-Sveriges fältundersökare valdes ut. Inte heller hur texten om UFO-Sverige kom in. Hans minne står helt still. Martin påstår att han inte alls känner personen från UFO-Sverige som texten handlar om och inte heller hans namn. Martin minns inte heller något om UFO-Sverige. Martin minns ej heller om någon på Högskolan i Borås valde ut personen från UFO-Sverige åt honom. Martin får också en minneslucka då han hör namnet på UFO-Sveriges fältundersökare som han skrev om.

I sin profil på Linkedin framhäver Martin sitt arbete han hade som kommunikatör på Högskolan i Borås. Samtidigt som Martin skrev texten på Högskolan i Borås hemsida hade Martin journalistiska uppdrag för Borås Tidning. Han har gått en journalistutbildning.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.