måndag 19 oktober 2020

UFO-Sveriges styrelse håller förhör med Historielärarföreningen

 

Historielärarföreningen kommer vid eventuell polisutredning att berätta sin teori. Det är inte alls så att UFO-Sveriges vice ordförande läser Historielärarföreningens blogg och upprörs över vad som står där. Det har han varken tid till eller intresse för. I stället har han i samråd med två andra styrelsemedlemmar i UFO-Sverige från Västerås och Heby överlåtit läsningen åt dessa. De två är inte heller intresserade att läsa på Historielärarföreningens blogg. Men som pensionärer har de tid att göra det. De letar endast efter sådant de tror kan reta upp Clas Svahn. Sedan föreslår de Clas Svahn att det här och det där borde reta upp dig. Därefter ska Svahn känna sig förnärmad. Svahn samlar dessa saker som två helt andra personer valt ut. Svahn kontaktar inblandade och berättar att en polisanmälan är på gång i ärendet. De inblandade blir rädda och vågar inte längre stå för sin åsikt.

Därefter skäller Västerås ut Historielärarföreningen med frågor och anklagelser. Tyvärr kan inte Svahn vid en polisanmälan använda sin kompis Västerås som förhörsledare. Då är fallet saboterat. Inte heller att Västerås och Heby letar saker åt Svahn att bli upprörd över. Då är fallet också förstört. Historielärarföreningen kan ha fel i sin teori. Men det är den teori som kommer att framföras till polis vid utredning.

Risken är annars att Svahn till polis sprider samma uppfattning han gjort i ett antal offentliga mejl till bland annat Högskolan i Borås. Kommer Svahn in till en polisstation och påstår sig vara förföljd och att någon vill stoppa hans tjänst som journalist på tidningen Dagens Nyheter och som medlem i UFO-Sverige, så är det självklart vilken bild polisen får framför sig. Denne person som Svahn redan pekat ut med namn tror polisen smyger runt i Svahns buskar runt tomten, använder kanske kikare eller beträder gräsmattan eller står vid brevlådan. Förmodligen ringer han också Svahn nattetid på hans hemtelefon och väcker Svahn och hans fru. Om han dessutom vill stoppa Svahn från sitt levebröd på DN är det ännu värre. Klart polisen drar sin legitimation vid datorn och allvarsamt börjar skriva in anmälan.

Men nu är det ju inte så det gått till. Ingen från Historielärarföreningen kontaktar Svahn på något vis och befinner sig aldrig där han är. Att HLF skulle vilja stoppa Svahn från att vara journalist på DN är något han själv hittat på. När det sedan kommer fram att Svahn redan gjort gärningsbeskrivning och anklagelser som är falska till offentliga handlingar, samt att Västerås agerat förhörsledare kommer polisen självfallet att dra öronen åt sig. Innan dess förlöper emellertid några månader innan polisen får reda på hur det egentligen förhåller sig. Gissa om han blir upprörd när han förstår att han blivit lurad.

HLF hoppas att Västerås förstår att han förstör fallet och Heby också. De är bra kompisar åt Svahn, men urusla juridiskt på gränsen till klantiga. Precis som Svahn klantat till det. Fallet är förstört. Förstår Svahn, Västerås och Heby inte det kan man bara beklaga.

HLF tar gärna emot kommentarer eller mejl om något i teorin skulle vara fel, så kan vi komplettera. När Västerås kontaktat oss har vi inte begripit varför han varit så upprörd. HLF tror att det inte var meningen att HLF skulle upptäcka Svahns mejl till Högskolan i Borås om hans omfattande polisanmälan. HLF uppfattar inte det som något kanske, utan något Svahn ämnar genomföra med stöd av sina två medhjälpare Västerås och Heby som förstört fallet. Kanske skulle deras färdigheter funkat i TV-serien Polisen i Strömstad. Tyvärr för UFO-Sveriges del har polisen utvecklats en del sedan dess och lurar man polisen ser de igenom det direkt.

Poliser är vana vid att se igenom personer som ljuger. För inför polisen ljuger personer hela tiden. Hur många minuter tror ni tre som kokat ihop den här historien det går innan polisen förstår att det är något skumt? Snälla delge Historielärarföreningen er version så vi får höra så det låter trovärdigt! HLF kan inte i sin vildaste fantasi ens tänka ut hur den skulle se ut. Till på köpet vill dessa tre med stort hopp om spänning dra på sig att HLF måste försvara sig med utskrifter på vad Svahn sagt med falska anklagelser. Vad tror ni tre händer med Svahn och hans anseende då om det kommer på pränt i en motanmälan, om vi mot vår vilja tvingas att försvara oss? Vi hoppas att Svahns anseende blir positivt, precis som för alla andra snälla människor. Har Svahn tänkt sig berätta hela sanningen för polisen, eller är det en hopknåpad historia som någonstans innehåller att UFO-Sverige och HLF helt enkelt har olika åsikter? Hur tror ni det låter i en polis öron? En polis som garanterat har noll minuters utbildning om ufo, men timmar i förhörsteknik. Polisen lyssnar hellre på ett fyllo än er saga.

Det finns ett litet problem när Svahn ska berätta för polisen som tar upp anmälan. Ska Svahn börja med att han är ordförande för ett arkiv om okända saker? Eller vice ordförande för Riksorganisationen UFO som inte finns. Nej, det lär nog låta bättre som journalist på Dagens Nyheter. Något som Högskolan i Borås och politiker Svahn mejlat tycker låter fint. För en polis låter en journalist som kommer in och vill anmäla något som en timmes slöseri på en person som tagit illa vid sig av något polisen inte bryr sig om. 

Vi i HLF vet vad Svahn menar med en omfattande polisanmälan. Det betyder att Svahn samlat och valt ut vad han vill, utan att visa polisen de falska och allvarliga anklagelser han själv vräkt ur sig mot HLF.

HLF kommer att kalla ett vittne, försteläraren på Solskiftesskolan. Enligt Svahns blogg sa hon att hon inte förstod vad HLF sagt. Exakt så är det. Därför mejlar de Svahn och undrar vad det var frågan om. Svahn skriver ut mejlet och ser det som bevis. När HLF frågat om vidskepelse förstår vittnena inte vad de betalat för. De beklagar sig för Svahn för att de inte vill ha uppmärksamhet runt hobbyföredrag de inte förstår eller kan förklara. Inte för att brott har begåtts.

Er tystnad tyder på att ni gått in i ett annat skede nu för att fullfölja er plan. Gå ut i media och berätta öppet om polisanmälan. Det lär bli förstasidesstoff. 

Eller varför inte vara öppna med vad ni kokat ihop eller berätta om ni finner fel i HLF:s teori! Varför skäller Västerås, som agerar förhörsledare, ut HLF om att vi skulle ha jagat en student, när vi inte ens vet vem studenten på Högskolan i Borås är och aldrig har kontaktat studenten?

https://historielararna.blogspot.com/2020/10/mejl-fran-ufo-sverige-om-hogskolan-i.html

https://historielararna.blogspot.com/2020/10/svar-till-ufo-aktuellts-redaktor-om.html


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.