lördag 3 oktober 2020

Bibliotekarie tog in sin egen ordförande och vän i vidskepliga UFO-Sverige som föreläsare i kommunens bibliotek


26 aug. 2009 - Berit Bergqvist betjänar en låntagare i biblioteket i Säter. Från och med 1 september införs även ett nytt begrepp, lättöppet med begränsad ...
 
https://www.dt.se/artikel/nya-och-battre-oppettider-pa-biblioteket
 
 
20 jan. 2018 - LEnnart har även varit i kontakt med Berit Bergqvist då hon jobbade på Biblioteket i Säter. Det var när Lennart förestod Bisbergs Herrgård.
20 jan. 2018 - LEnnart har även varit i kontakt med Berit Bergqvist då hon jobbade på Biblioteket i Säter. Det var när Lennart förestod Bisbergs Herrgård.
 
 
"Idag kom ett annat trevligt paket med posten. Inte mindre än 132 UFO-Sverigefoton från perioden 1988-1995. Det var Berit Bergqvist i Säter som hörsammat min uppmaning att skicka in gamla UFO-Sverigebilder till AFU. Tack Berit, hoppas fler gör samma sak."
 
Citat ovan från Håkan Blomqvists ufo-blogg 17 februari 2011:
 
https://ufoarchives.blogspot.com/2011/02/finsk-bok-och-ufo-sverigebilder.html

 

 

11 nov. 2009 - Strax efter 18 i dag kom jag fram till Säters bibliotek där Berit Bergqvist tog emot och vi kjunde börja rigga upp min dator och projektor.
 
"Strax efter 18 i dag kom jag fram till Säters bibliotek där Berit Bergqvist tog emot och vi kjunde börja rigga upp min dator och projektor. Femton-sexton stolar stod framställda i väntan på att publiken skulle komma klockan 19 så under tiden kunde jag sätta mig i köket och prata en stund med Berit, som under några år i början av 1990-talet höll i UFO-Sveriges rapportcentral tillsammans med Kurt Persson. Berit hade också haft den goda smaken att duka fram två härliga räksmörgåsar plus ett par iskalla sockerdricka som blev en mycket bra kvällsmat. Klockan 19 hade det strömmade in lite folk och till slut fick extrastolar plockas in. När jag väl började prata så var det minst 30 personer i lokalen vilket får anses riktigt bra så här mitt i veckan. Det var inte bara Berit som tillhörde det gamla UFO-Sverige-gardet i Säter i kväll."
 
Citat ovan från UFO-Sveriges ordförande Clas Svahns ufo-blogg 11 november 2009:
 
http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=7867
 
19 apr. 2008 - Så var jag hemma igen efter ett lyckat föredrag på biblioteket i Säter. Det kom 22 personer och både Dalarnas Tidning och Dala-Demokraten ..
 
"Så var jag hemma igen efter ett lyckat föredrag på biblioteket i Säter. Det kom 22 personer och både Dalarnas Tidning och Dala-Demokraten var där och skrev. Ni kan se en bil från föredraget här ovan. En av dem som kom var Lars Andersson från Borlänge, mannen som tagit den fina omslagsbilden till min bok. Lars kom med några kamrater från föreningen Väderbitarna som sysslar med allt som har med väder att göra som ett fritidsintresse. 
 
Före föredraget såg Berit B till att jag fick en smarrig räkmacka i mig vilket var tur eftersom någon lunch inte hanns med."
 
Citat ovan från UFO-Sveriges ordförandes ufo-blogg 19 april 2008: 

https://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=4651
 
 

"Efter Ludvika körde vi genom skogen till Säter där vi stannade utanför Coop, en parkering där vi brukar stå. Nu var vi rätt hungriga men också i behov av att ta ut en del kontanter så det här var en bra parkering för att göra sådana ärenden. Och vem träffar vi på några meter längre bort om inte Berit Bergqvist! UFO-Sverigemedarbetare under många år med ansvar för Rapportcentralen tillsammans med Kurt Persson men också en god vän till hela familjen. Och Berit undrade om vi inte kunde ta med en del material från hennes ufoaktiva tid till AFU – och det kunde vi.

Så efter att ha ätit körde vi ut till Berits lilla stuga och lastade i några kassar med böcker, tidskrifter och en del annat för vidare transport till AFU."

Citat ovan från UFO-Sveriges ordförande Clas Svahns ufo-blogg 23 juli 2011:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=14186

 

"Just nu är vi hemma hos Berit Bergqvist i henns trevliga hus utanför Säter där vi har avnjutit hockeyfinalen. Pulsen steg rätt ordentligt i sista perioden men det var ju så himla härligt att ”Lidas” tryckte in pucken redan efter tio sekunder. Vårt firande har sträckt sig till ett parti Chicago och nu ska vi göra spaghetti med köttfärssås. Ska bli riktigt gott.

Berit är en UFO-Sveriigeräv med stor erfarenhet av fältundersökningar. Dessutom höll hon och Kurt Persson i rapportcentralens arbete under flera år. Ett jobb som de skötte med den äran. Det var ocks de som började ge ut Rapport-Nytt, en tradition som Mats Nilsson nu alltså fortsätter. Ett stort tack till Berit och ett lycka til till Mats!"

Citat ovan från UFO-Sveriges ordförandes ufo-blogg 26 februari 2006:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=5464


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.