fredag 2 oktober 2020

Högskolan i Borås tar avstånd från UFO-Sveriges uttalande

 

"På förmiddagen jobbade jag vidare med boken i ett par timmar och efter lunch med Anneli blev jag intervjuad av Bibliotekshögskolan i Borås som gör ett större arbete som handlar om hur en fältundersökare i UFO-Sverige jobbar. Där är jag en av fyra som intervjuas.

Intervjun tog 90 minuter och vi körde den via Zoom. Många bra frågor som jag tror att min intervjuare kommer att vara nöjd med."

Citat ovan från UFO-Sveriges vice ordförande Clas Svahns ufo-blogg torsdag 1 oktober 2020:

http://csblogg.ufo.se/csblogg3/?p=62783

 

Fredag 2 oktober 2020 når Historielärarföreningen studierektor Birgitta Wallin på Högskolan i Borås:

"Birgitta Wallin

Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT (inklusive Bibliotekshögskolan)

Sektionen för biblioteks- och informationsvetenskap

Telefonnummer: 033-435 4356

Mobilnummer:

E-post: birgitta.wallin@hb.se

Rumsnummer: C424

Signatur: BIWA"

Källa:

https://www.hb.se/forskning/forskningsportal/forskare/wallin-birgitta/


Historielärarföreningen läser upp Clas Svahns citat överst för Birgitta Wallin. Hon säger då att det Clas Svahn skrivit inte är sant. Bibliotekshögskolan i Borås gör inget stort arbete om UFO-Sverige. Ingen forskare forskar om UFO-Sverige på Bibliotekshögskolan i Borås. Wallin säger att det måste röra sig om en student i stället som skriver en C-uppsats. Därför ska hon söka handledarna för att se om de kan finna studenten.

Wallins misstanke om hur UFO-Sveriges Clas Svahn överdriver och missbrukar Bibliotekshögskolans namn bekräftas snabbt. Redan 26 september 2020 kunde Historielärarföreningen avslöja hur Clas Svahn mörkade både studenten, handledaren och högskolan uppsatsen gällde:

https://historielararna.blogspot.com/2020/09/ufo-sverige-doljer-hogskola-for-att.html

Snabbt därefter 28 september 2020 kunde Historielärarföreningen avslöja att ingen ansvarig på UFO-Sveriges fältundersökarkurs vågade berätta vilken högskola eller student de skulle intervjuas av:

https://historielararna.blogspot.com/2020/09/ingen-i-ufo-sverige-vagar-beratta.html

Historielärarföreningen ska därför få hjälp att finna studenten och handledaren innan uppsatsen är klar och godkänts. Det finns en hel del uppgifter studenten och handledaren ska få reda på om UFO-Sverige, deras fältundersökarkurs och hur de slirar på sanningen. Förutom att studenten och handledaren ska få reda på hur intervjupersonen Clas Svahn redan lämnat falsk uppgift om Bibliotekshögskolan 1 oktober. Något som naturligtvis kommer att påverka trovärdigheten för intervjupersonen Clas Svahn och slutsatserna runt UFO-Sveriges fältundersökarkurs som lurar pengar av betalande. Det kommer inte att bli någon reklamuppsats för sekten UFO-Sverige hos Bibliotekshögskolan, som Svahn redan nu använder i propagandasyfte med sin sedvanliga desinformation.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.