lördag 30 maj 2020

Frågor från UFO-Aktuellts redaktör


"Lite funderingar.
Håkan Ekstrand <ekstrand147@gmail.com>

Fre 2020-05-29 19:15
  •  Du

Varför har aldrig historielärarföreningen inte presenterat några egna funderingar och ställningstaganden i ufofrågan. Det som Thomas Nordholm lägger ut i sin blogg är bara det som Clas Svahn i sin blogg tar upp och det som UFO-Sverige redan har kommenterat. Har hlf (historielärarföreningen) inga egna åsikter eller hypoteser om vad ufofenomet är och beror på eller måste man i sin fattigdom på ideér skymfa och nedvärdera  de som redan kan och har en åsikt. Liknar väldigt mycket extremhögerns metoder. Nej Thomas upp till bevis.

När det gäller din profession som historielärare måste jag säga att jag blir lite fundersam. Är du lärare eller inte. Om inte varför? En historielärarförening borde ju ha en kraft som verkligen har proffessionen historielärare. Dina övriga styrelsendamoter vad tycker de om den kampanj mot UFO-Sverige som du beskriver.

Väntar på era stadgar och idéerogram. Om inte du kan fixa det så kanske någon annan i historielärarföreningens ledning skicka mig dessa."


Svar från Historielärarföreningen på mejlet ovan från UFO-Aktuellts redaktör som även sitter i UFO-Sveriges styrelse:

Historielärarföreningen har samma ställningstagande i ufo-frågan som vår uppdragsgivare. Vår uppdragsgivare vet redan vad ufo-fenomenet är, så vi behöver inte undra. När Historielärarföreningen kommenterar UFO-Sverige eller er vice ordförande sker det ur ett historiedidaktiskt perspektiv eller hur historiebruket ser ut hos er. HLF har inte skymfat och har ej haft som uppsåt eller mål att skymfa någon utan att beskriva och källkritiskt granska påståenden. Vi har ingen kampanj mot UFO-Sverige utan avslöjar där ni sprider desinformation. Det är våra läsare tacksamma för. HLF respekterar UFO-Sveriges åsikter, men inte UFO-Sveriges desinformation som är skadlig. Vi har både historielärare och andra lärare i vår styrelse. Vi får inte lämna ut stadgar eller idéprogram eftersom vi är en täckmantel för en uppdragsgivare som inte är offentlig i sina aktioner. Vi  kanske är beredda att berätta vad vår uppdragsgivare har för ståndpunkt i ufo-frågan. Men då måste vi ha ett skriftligt löfte först att ståndpunkten publiceras i UFO-Aktuellt eller annan tidning. Ett utbyte av vad uppdragsgivaren står för mot publicitet. Utan publicitet inget avslöjande om uppdragsgivaren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.