tisdag 26 maj 2020

UFO-Aktuellts redaktör förklarar sin roll


UFO-Aktuellts redaktör Håkan Ekstrand har läst Historielärarföreningens bloggpost om vem som egentligen gör vad och vem som har makten i UFO-Sverige:

https://historielararna.blogspot.com/2020/05/ufo-sveriges-medlemmar-totalt-lurade-av.html

HLF publicerar redaktör Ekstrands förklaring i hans två! mejl nedan så att bilden blir mer komplett, samt HLF:s svar på Ekstrands mejl nederst i bloggposten:


"Lite panikskriverier i brist på annat

Håkan Ekstrand <ekstrand147@gmail.com>

Mån 2020-05-25 22:51

  •  Du
Mycket av arbetet han genomförde är sådant en redaktör borde ha gjort. Men vad gjorde då UFO-Aktuellts redaktör samtidigt när vice ordföranden kämpade med att få ihop allt för att hålla deadline? Jo, redaktören Håkan Ekstrand satt samtidigt i flera timmar i mejlkonversation med Historielärarföreningen. Något som inte alls kommer i UFO-Aktuellt.

När artikelförfattare och de som kollar texter och uppgifter är klara med sina åtaganden så kommer tidningen till mig för att förberedas för utgivning. Jag kan ju inte gå in i artiklar och notiser och ändra på vad som skrivits. Det förekommer inte på någon annan publikation som jag vet. Däremot kan man ifrågasätta och diskutera inlägg och påståenden med författarna. Fixar iordning tidningen och skickar den sen till tryckeriet. Att jag kunde sitta och pladdra med Thomas Nordholm i söndags berodde på att den norska delen av tidningen inte kommer än på en vecka till tio dagar, så tiden räckte till för lite onyttigt prat med Historielärarföreningen. De har förresten inte svarat på någon fråga än men det är ju vanligt hos personer/sammanslutningar utan substans.


Håkan Ekstrand <ekstrand147@gmail.com>

Mån 2020-05-25 22:57

  •  Du
Kommer att lägga ut detta på sociala medier men också ditt mejl som du postade ikväll.

Den mån 25 maj 2020 kl 22:51 skrev Håkan Ekstrand <ekstrand147@gmail.com>:
Mycket av arbetet han genomförde är sådant en redaktör borde ha gjort. Men vad gjorde då UFO-Aktuellts redaktör samtidigt när vice ordföranden kämpade med att få ihop allt för att hålla deadline? Jo, redaktören Håkan Ekstrand satt samtidigt i flera timmar i mejlkonversation med Historielärarföreningen. Något som inte alls kommer i UFO-Aktuellt.

När artikelförfattare och de som kollar texter och uppgifter är klara med sina åtaganden så kommer tidningen till mig för att förberedas för utgivning. Jag kan ju inte gå in i artiklar och notiser och ändra på vad som skrivits. Det förekommer inte på någon annan publikation som jag vet. Däremot kan man ifrågasätta och diskutera inlägg och påståenden med författarna. Fixar iordning tidningen och skickar den sen till tryckeriet. Att jag kunde sitta och pladdra med Thomas Nordholm i söndags berodde på att den norska delen av tidningen inte kommer än på en vecka till tio dagar, så tiden räckte till för lite onyttigt prat med Historielärarföreningen. De har förresten inte svarat på någon fråga än men det är ju vanligt hos personer/sammanslutningar utan substans."

Historielärarföreningen svarar på Ekstrands mejl ovan:

Historielärarföreningen har själv en vän som är redaktör för en jämförbar tidning. På den tidningen görs mycket av arbetet med att få in artiklar i tid och andra saker som UFO-Sveriges vice ordförande utför också av redaktören. Är du möjligtvis journalist så att du har kunskapen om andra tidningar? Det står inte i ditt CV. Så vitt Historielärarföreningen läst på Internet har du förklarat att det föll på din lott att bli redaktör när ufo-troende drog från det sjunkande skeppet hos er ufo-förnekare i UFO-Sverige. Du hade alltså ingen erfarenhet eller utbildning alls i att veta vad en redaktör gör. Läs om hur det gick till när Håkan Ekstrand blev redaktör nedan och hans beroende av UFO-Sveriges nuvarande vice ordförande:


"HB: Du har varit redaktör för UFO-Aktuellt sedan 1980. Hur orkar du hålla igång år ut och år in? Vad är din drivkraft?
HE: Vi startade i samband med omvälvningen inom UFO-Sverige när Carl-Axel Jonzon  lämnade organisationen och tog med sin tidning UFO-Information. Då stod  vi där utan tidning och var tvungna att fixa nåt nytt. Det kom på min lott eftersom jag redan då var med i UFO-Sveriges styrelse. Första åren gick det bra, det var en utmaning för mig som person att göra en bra grej. Från 1985 blev jag väldigt trött på det här med UFO så engagemanget var lågt. Jag gjorde tidningen men inte mera.
HB: Hade du  planer på att lägga av?
HE: Ja, men i och med att Clas kom med i sammanhanget så tycker jag faktiskt att det här med UFO har börjat bli kul igen.
HB: När kom Clas Svahn in i bilden?
HE: Första artikeln av Clas kom någon gång 1985-86. Den handlade om Stonehenge.
HB: Han fungerade alltså lite som katalysator för dig?
HE: Ja, vi stämde väl med varandra på något vis. I dag är vi ett slags bollplank för varandra. Vi har daglig kontakt, risar och rosar varandra."

Citat ovan från:
https://sites.google.com/site/ufologist52/Home/artiklar/artiklar-1991-1995/haakan-ekstrand---redaktoer-och-ufolog

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.