onsdag 27 maj 2020

UFO-Sverige erkänner fiffel med ordförandeposten


"Kandidatexamen

Håkan Ekstrand <ekstrand147@gmail.com>

Tis 2020-05-26 18:18

  •  Du
Historielärarföreningens (läs Thomas Nordholm) blogg den 25/5 2020

"Ordförande i UFO-Sverige Anders Berglund syns dock knappt alls på hemmaplan i Sverige. Där dyker UFO-Sveriges vice ordfrande upp igen och tar på sig ansvaret att svara på medias frågor och hålla föredragen. I rollen där UFO-Sveriges ordförande borde svara på frågor och fronta, förekommer vice ordföranden uppemot 50 gånger oftare än sin ordförande. Alltså är ordföranden mest ordförande på pappret och vid styrelsemötena för att formellt skriva under som ordförande."

 På grund av Anders Berglunds (Ordförande i UFO-Sverige) pågående utbildning för kandidatexamen i historia har vi beslutat att han ska få den tid det tar för detta och låta honom slippa mycket av en ordförandes uppgifter. Därav kan det tyckas att han inte förekommer i debatten så mycket. Och om du Thomas Nordholm (historielärare???) tycker att det det är fel "so what". Jag ser avundsjuka och att inte ha koll på saker är den största orsaken för din kritik och dina tyvärr felaktiga bedömningar om hur verkligheten är. Ta reda på mer innan du uttalar dig, varje påhopp sänker dig ännu lägre i respekt och trovärdighet."


Svar från Historielärarföreningen på mejlet ovan från Håkan Ekstrand som är redaktör för UFO-Aktuellt och sitter i UFO-Sveriges styrelse:

Tack Håkan för att du bekräftar det Historielärarföreningen misstänkt länge. Att UFO-Sveriges ordförande i praktiken inte är den som håller i trådarna som ordförande. Självklart har HLF förståelse för Anders Berglunds situation. HLF önskar Anders Berglund lycka till med sin examen i historia.

Är det någon som inte har tid av förklarliga skäl att vara ordförande i en förening, så bör personen avsäga sig ordförandeskapet eller lämna över det till någon annan. Annars lurar ni medlemmarna om vem som valts till ordförande och de uppgifter som denne ska sköta. Märkligt nog berättar UFO-Sverige inte i någon intervju med media, att vice ordförande uttalar sig för att ordföranden är upptagen. Det står ingenstans. Om vice ordförande kan ställa upp på intervjuer trots heltidsarbete, så förklarar det inte varför ordförande inte kan uttala sig trots heltidsstudier. De båda borde ha lika mycket tid över till intervjuer. Hur länge har detta pågått? Det verkar ha pågått under en längre tid. 

Vet inte om det är er ordförande som för titelns skull inte avsäger sig denna tillfälligt som gör fel, eller hela er styrelse som låtsas att ni har en ordförande. Hoppas era medlemmar läser detta och ifrågasätter. Nu är ni avslöjade även med detta. Tack för att ni erkänner. Det verkar också som ni i styrelsen är överens om att er ordförande fråntagits sina uppgifter. Alltså är det flera personer i er styrelse som lurat era medlemmar i maskopi med varandra. Orsaken är naturligtvis att det inte ska synas att er vice ordförande i praktiken tagit över även er ordförandes uppgifter. För då syns det att för mycket inflytande koncentrerats till en person. Därför skyltar ni inte med att er ordförande inte fungerar som det i praktiken. Om en ordförande slipper mycket av en ordförandes uppgifter ska han för tillfället inte vara ordförande. Detta är ytterligare ett exempel på avslöjande om er blufforganisation UFO-Sverige.

E.posta till HLF UFO-Sveriges styrelsebeslut att er ordförande ska slippa mycket av sina uppgifter, så kan vi publicera det beslutet på HLF:s blogg så att det synliggörs! Då kan alla se om ert beslut ser korrekt ut eller inte och det går att granska. Till exempel om det framgår hur länge beslutet gäller och hur länge beslutet har pågått samt när beslutet togs och av vilka. Studier till en kandidatexamen är ju inte eviga. Om ni inte e-postar det till HLF så har ni något att dölja och då är ni ingen öppen förening som ni påstår. Utan en sekt som HLF påstår att UFO-Sverige är.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.