söndag 17 maj 2020

Journalist på Dagens Nyheter brast i faktakoll i brev om skola


Dessa anklagelser skriver en journalist på tidningen Dagens Nyheter i ett brev 10 maj 2020 till en medlem i UFO-Sverige:

"XX har inget annat syfte än att skada mig och helst stoppa allt jag gör.

Låt mig ta ett exempel. När jag skulle hålla föredrag för niorna i Åkersberga förra året skickade han falska mejl till rektorn där han under falskt namn påstod sig vara förälder till ett barn i den klass jag skulle tala för. När rektorn genomskådade detta svarade han att oj, han hade skrivit fel. Nej, han var inte förälder till någon i klassen, inte ens i samma skola, men väl till EN elev - någonstans."


Stjärnreportern på DN pekade i brevet ut en person han namngav. Men stjärnreportern har inte undersökt om det var den personen som sände mejlen. Eller om den personen journalisten namnger har utgett sig för att vara förälder till någon elev i den klassen eller på annan skola. Det framgår inte heller hur journalisten tagit del av mejlen till rektorn. Eller om journalisten har mejlen mellan föräldern och rektorn i sin ägo. Mejlen från föräldern till rektorn är inte citerade, så vi vet inte historiskt exakt vad som stod. Vi har inte heller rektorns egen utsaga utan enbart andrahandsuppgiften om rektorn. Vi vet inte heller i brevet som citerats ovan förälderns namn. Stjärnreportern påstår själv att det var under falskt namn. Ändå pekar han ut en helt oskyldig person med namn som inte sänt mejlen. Vilka belägg har stjärnreportern om vem han pekar ut som skrivit falska mejl?

Historielärarföreningen har tagit reda på vilken skola i Åkersberga det är som journalisten på Dagens Nyheter "undersökt" mejlkorrespondensen på. Det handlar om Solskiftesskolan i Åkersberga som ligger i Österåkers kommun. Den som verkligen vill veta vad det stod i mejlen 2019 och jämföra med DN-journalistens falska anklagelse 2020, kan vända sig direkt till rektorn och ta del av mejlen som offentlig handling. Eller be journalisten på Dagens Nyheter att få ta del av hans material.


"Kontaktuppgifter Solskiftesskolan
SolskiftesskolanSolskiftesvägen 8184 86 Åkersberga

Fler kontaktuppgifter
TF rektor:                                                   
08-540 818 55  Mia Dernell    maria.dernell@osteraker.se"

Källa:
http://www.solskiftesskolan.se/kontakt



"Bloggpost om falska mejl på Solskiftesskolan

John Doe

Sön 2020-05-17 14:30

  •  maria.dernell@osteraker.se;
  •  FGN

Läs om falska mejl här



Den här bloggposten har lästs idag 17 maj 2020 av både Aftonbladet och Tidningarnas Telegrambyrå, enligt Mediacreeper för Historielärarföreningen:

https://mediacreeper.com/site/historielararna.blogspot.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.