tisdag 26 maj 2020

Statsbidrag bakom Dagens Nyheters taxiresor?


"Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna föreslår en permanent förstärkning av mediestödet på 200 miljoner kronor per år, från och med i år. Detta är en del av vårändringsbudgeten för 2020, som presenteras den 15 april.
För att hantera den mest akuta krisen avsätts 150 miljoner kronor för ett tillfälligt nytt distributionsstöd under tre månader. Stödet omfattar alla tryckta nyhetstidningar, och kommer därmed fler till del än de som idag får driftsstöd."
Källa, pressmeddelande från regeringskansliet och Kulturdepartementet 3 april 2020:
https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/04/stod-till-medierna-med-anledning-av-coronavirusets-spridning/

En journalist på tidningen Dagens Nyheter avslöjade på sin blogg för någon månad sedan att tidningen tvangs låta sina journalister gå ner till 80 procents arbetstid på grund av minskade annonsintäkter under coronakrisen. Nu när Dagens Nyheter fått ta del av bidragspengarna från regeringen är det annat ljud i skällan. Samme journalist berättar måndag 25 maj 2020 på sin blogg att arbetstiderna är tillbaka på 100 procent igen. Dessutom hämtas journalisten av tidningen Dagens Nyheter i taxi. Han tackar sin arbetsgivare DN som han anser tänker på hans säkerhet. Sedan tidigare har han berättat på sin blogg att han också körs hem med taxi. Taxi måste hämta och lämna honom för att han påstår att han inte kan arbeta hemifrån. Han har för lite datorkraft hemma för att kunna utföra sitt arbete påstår han. Ändå har han i år 2020 fått en uppdaterad arbetsdator från DN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.