lördag 9 maj 2020

UFO-Aktuellts redaktör kommenterar UFO-Sveriges påhopp på kvinna som startar stödgrupp för närkontakt med ufo


"Svar

Håkan Ekstrand <ekstrand147@gmail.com>

Fre 2020-05-08 22:24



  •  historielararforeningen@outlook.com

Historielärarföreningen skriver: Vad synd att ni inte vågar intervjua Historielärarföreningen i er tidning. 

Jag finner ingen anledning till att intervjua Historielärarföreningen. Den tillför inte förståelse för ufofrågan något.

Historielärarföreningen skriver: Ni verkar ju vara helt orädda i UFO-Sverige när ni ger er på en ensam kvinna som vill starta stödgrupp för närkontakter. Då är ni modiga män i era kommentarer.

Har du verkligen hela bakgrunden eller är det kvinnans åsikter du bygger din argumentation på? 

Man kan inte bara att kritisera man måste kunna något också!"


Svar på UFO-Aktuellts redaktör Håkan Ekstrands mejl ovan där han kommenterade denna bloggpost:

https://historielararna.blogspot.com/2020/05/ufo-aktuellts-redaktor-vagar-inte.html


Historielärarföreningen sysslar fortfarande inte med ufo-frågan. Vi sysslar med historiedidaktik runt ufo-frågan. Där har vi tillfört diskussionen värdefulla synpunkter. Bland annat har vi kunskaper och har skaffat oss kunskaper på hur skolor, högskolor, universitet och Utbildningsradion behandlar information som kommer från UFO-Sveriges föreläsare, samt vilka konsekvenser ert ufo-förnekande får för synen ni sprider i utbildningssammanhang. HLF är alltså inte bra på ufo utan på historiedidaktik om ufo.

Ingen tidning vågar intervjua oss. Däremot föreslog såväl Vetenskapsfestivalen i Göteborg som Vetenskap och Folkbildning samt Sveriges radio en debatt mellan AFU:s ordförande och Historielärarföreningen. Anser du Håkan Ekstrand att Vetenskapsfestivalen, Vetenskap och Folkbildning samt Sveriges radio är fel ute så att en sådan debatt inte skulle tillföra ufo-frågan någonting?

Om du som redaktör inte anser att HLF platsar i UFO-Aktuellt, så förstår vi inte varför du regelbundet återkommer till HLF med fullt av olika frågor? Du är ju nyfiken på HLF och vill kartlägga vår förening. Om den vore ointressant hade du aldrig mejlat. Å andra sidan har HLF aldrig läst er tidning UFO-Aktuellt. Den tidningen och UFO-Sverige tillför inte någon förståelse för ufo-frågan. Om HLF vill förstå något om ufo-frågan ser vi på History channel eller skrivet material från andra länder där inte en organisation som UFO-Sverige har monopol med att föra ut ufo-förnekelse till folket.

Historielärarföreningen har redan varit i kontakt med Dagens Nyheters konkurrent Svenska Dagbladet. HLF äger hemligstämplad information. Om och när HLF vill nå ut med information eller debatt om ufo eller UFO-Sverige, så byter vi helt enkelt information med SvD. Historielärarföreningen får en avslöjande artikel om ufo eller UFO-Sverige. SvD får hemligstämplad information om sådant som inte alls handlar om ufo, men som tidningen inte kan motstå att publicera. HLF kan naturligtvis vända sig till andra media också. Vi väntar tills UFO-Sverige gjort bort sig tillräckligt många gånger. 

Historielärarföreningens ordförande har stående erbjudande att medverka i SVT Aktuellt, men har hittills tackat nej. Vi väljer själv när vi vill synas och läsas. Vi vill till exempel se om normala avslöjanden om ufo-förnekare som UFO-Sverige hamnar i pressen eller varför de inte gör det. Vad är det som gör att avslöjanden inte platsar? Därför vet vi inte än om det enbart är UFO-Sveriges fel med ufo-förnekandet eller om det även är medias fel. När vi vill ändra på agendan så gör vi det. Då säljer vi vår information om helt andra saker. Kanske väntar vi tills nästa val för att få full genomslagskraft. Vi förhandlar inte om att synas. Vi förhandlar alltid från överläge. Vi har inte förhandlat än, förutom att SvD redan avdelat en undersökande reporter åt oss.

Det är därför vi inte har något emot att UFO-Sverige finns, som ni ibland tror. När ni drabbar utbildningsväsendet med desinformation vill HLF förstå varför det lyckas. Var ligger felet? Vilken typ av historiedidaktik om ufo vill utbildnings-Sverige ha eller tror de att de vill ha eller erbjuds?

UFO-Sverige uttrycker ibland oro att HLF endast finns till för att kommentera UFO-Sverige. Så är inte fallet. Innan vi kontaktade er försökte vi med en rad andra personer och ställde frågor om historiedidaktik och ufo. Knappt någon vågade vare sig intervjuas i telefon eller per mejl även om de fick frågorna i förväg. Det var allt från ärkebiskopen till Fredrik Reinfeldt och Nooshi Dadgostar och flera popartister. Historielärare och lärarkandidater i historia ville inte figurera med namn. Vi ville veta deras syn för att visa på att okunskapen hindrade utvecklingen. Sedan kom vi till UFO-Sverige som direkt visade upp nervositet när vi intervjuade Mats Nilsson och ville ha svar från er styrelse om historiedidaktik om ufo. Vi fick inget svar. Vi valde då att se hur ni betedde er i utbildningsväsendet. I stället för att vi fick studera och ställa frågor hur det fungerade reagerade UFO-Sverige med att försöka stoppa HLF:s undersökningar. Det är alltdså bara UFO-Sverige som bryr sig om HLF. Därför slagsidan i bloggposter. Men när vi ser något om ufo på skolor, universitet och utbildningsradio som inte har med UFO-Sverige att göra så beskriver vi det också. Vi har intervjuat dem också. Men de blir inte arga. 


HLF vet inte hur kvinnan som vill starta stödgrupp om närkontakt med ufo och ni ser på varandra. Den facebooktråd med alla era inlägg och kommentarer vi tog del av finns ju att läsa öppet:


Där står även om bakgrunden. Ni måste vara snälla mot en kvinna. Ni är rädda för att förlora kontroll från UFO-Sverige. Kontroll är inte bra. Diversifiering är bra.

Om du Håkan Ekstrand har information om artikeln i Skaraborgs Allehanda som togs bort vill vi på HLF veta vat du vet om saken ur ett rent historiedidaktiskt perspektiv. Det gäller publiceringen 29 januari 2020 i SLA på webbsidan och 30 januari 2020 i SLA papperstidning. Artikeln hade rubriken "Stort intresse för ufon". Den togs bort efter att HLF begärt rättelse efter felaktigheter om astronauter som artikeln redogjorde för som ägt rum på Högskolan i Skövde med UFO-Sveriges föreläsare 22 januari 2020.

Kan du Håkan Ekstrand svara på någon av följande frågor om denna artikel:



Vem skrev artikeln?

Vem tog bort artikeln?

Varför togs artikeln bort?

Varför rekommenderar UFO-Sveriges vice ordförande artikeln på sin ufo-blogg trots att den innehåller felaktigheten att inga astronauter stött på något ufo?

Anser du också Håkan att påståendet stämmer?

Platsar sådana påståenden på en högskola?

Sa UFO-Sveriges föreläsare verkligen så på Högskolan i Skövde?

Eller återgav SLA föreläsaren fel?


Historielärarföreningen är också nyfiken på de miljontals kronor AFU erhållit i statsbidrag under åren:

Vilken myndighet har betalat ut pengarna till AFU?

Hur har ni motiverat att ni behövde pengarna när ni ansökte?

Kan du Håkan sända något dokument på er ansökan eller utbetalning som HLF kan publicera? De är ju offentliga handlingar.

Ser ni miljonerna som något som ska gå till pedagogisk upplysningsverksamhet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.