lördag 30 maj 2020

Styrelsebeslut saknas på att ordföranden i UFO-Sverige slipper många uppgifter


UFO-Aktuellts redaktör Håkan Ekstrand som sitter i UFO-Sveriges styrelse kommer med nytt avslöjande i nytt mejl. UFO-Sveriges styrelse har helt utan något formellt beslut lyft bort många uppgifter från sin ordförande Anders Berglund. Trots att samtliga som ingår i styrelsen ska vara drivande. I stället har vice ordföranden fått en central roll. Något det alltså helt saknas demokratiskt beslut på. UFO-Sveriges medlemmar kan alltså inte ta del av något styrelsebeslut där det står vilka av många uppgifter som ordförande Anders Berglund inte utför, eller hur länge detta pågått och ska fortgå. Det är totalt obegripligt varför Anders Berglund suttit som ordförande de senaste åren och varför han bör väljas om idag 30 maj 2020. Vad ska medlemmarna med en ordförande som inte hinner utföra många av sina uppgifter? Varför är det och har det varit så viktigt för UFO-Sverige att ha Anders Berglund som ordförande när han inte hinner med sina uppgifter. Är det för att Berglund egentligen är en marionett för att vice ordförande ska kunna ha hans uppgifter också? Under svepskälet att han och andra hjälper Berglund mot att Berglund låter dessa personer i styrelsen göra som de vill? Välj en riktig ordförande i stället! Medlemmarna är helt lurade i sekten UFO-Sveriges odemokratiska agerande:


"Vägran eller något

Håkan Ekstrand <ekstrand147@gmail.com>

Fre 2020-05-29 00:30

  •  Du
Historielärarföreningens (Läs Thoms Nordholm) blogg den 28/5 2020:

"Historielärarföreningen svarade Håkan Ekstrand med en begäran att få se beslutet i UFO-Sverige på detta. Vilka beslutade, när och hur länge har det pågått och ska fortgå till?

UFO-Sverige och UFO-Aktuellts Håkan Ekstrand vägrar lämna ut beslutet till Historielärarföreningen. Antingen är det inte fattat på formellt korrekta grunder. Eller så är beslutet korrekt fattat, men innebörden tål inte att visas upp. Ett av dessa skäl beror oviljan att lämna ut beslutet på. Oavsett vilket underminerar det demokratin i UFO-Sverige och bedrar medlemmarna"

Vadå vägrar, ovilja? En osanning igen, Thomas. jag har inte vägrat. Det finns inget styrelsebeslut om denna sak. Så det finns inget papper att skicka. 

Människor brukar ställa upp och hjälpa varandra. Om jag t.ex. måste åka till min äldre syster och hjälpa henne måste det enligt Thomas Nordholm finnas styrelsebeslut om detta, någon annan måste ju då sköta om prenumerationsregister och medlemslistor, utskick av beställningar osv. I den normala världen ställer man ju upp för varandra och då behövs inga styrelsebeslut. Och bevara mig väl det kan ju hända att någon blir sjuk, då får man alltså inte ställa upp och ta över de sysslor som den drabbade brukar syssla med. Det är väldigt odemokratiskt tydligen att bli sjuk. Skulle vara kul att se hlf:s stadgar och regler. Men det får vi inte, men jag kan väl lägga in en begäran att få ett ex. av hlf:s stadgar och idéprogram. Så får vi se!"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.